ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ "ВАЉЕВСКОЈ ГРУПИ": Лазаревић није способан да прати суђење

Танјуг

30. 11. 2022. у 15:18

У СПЕЦИЈАЛНОМ суду у Београду данас је одложено суђење тзв. "ваљевској групи", због изостанка једног од оптужених Милана Лазаревића званог "Лаза бомбаш".

ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ВАЉЕВСКОЈ ГРУПИ: Лазаревић није способан да прати суђење

Фото: Н. Бијелић

Судија је рекла да је доктор, који је прегледао Лазаревића у притворској болници, констатовао да он није процесно способан да присуствује суђењу због тегоба које су проузроковане штрајком глађу.

Данашњем суђењу нису присуствовали ни Лазаревићеви браниоци, због чега је судија два његова адвоката новчано казнила.

Суђење би требало да се настави сутра.

У допису из затворске болнице наводи се и да Лазаревић редовно прима терапије, док је само једном пристао на инфузију.

Наиме, Лазаревић је започео штрајк глађу у притвору 12. октобра због незадовољства суђењем, односно јер сматра да судије у предмету поступају незаконито, те да другачије не може да се избори са тим.

Лазаревић је, према ранијим тврдњама адвоката из тог предмета Николе Јовановића, до сада изгубио око 20 килограма због шстрајка глађу.

Он  је враћен у притвор 5. октобра након што је у току паузе на суђењу отишао из Специјалног суда у Београду, где му се суди због сумње да је организовао криминалну групу и извршио више тешких кривичних дела, међу којима и убиства.

Ваљевској групи суди се низ тешких кривичних дела - убиства, злочиначко удруживање, недозвољено држања оружја и експлозивних материја, изнуда, наношења лаких и тешких телесних повреда, као и за изнуду новца.

Ова група је ухапшена 2009. године, суђење је и даље у току, јер је како је раније саопштио суд, од укупног броја заказаних суђења чак трећина била одложена на захтев одбране.

Поред Лазаревића и Јеличића оптужени су и Милан Милијановић, Небојша Голоскоковић, Александар Павловић, Дејан Велимировић, Мирко Лазаревић, Марко Миличковић и Александар Бошковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца