ВИШИ СУД У НОВОМ САДУ: Осуђена на осамнаест месеци затвора због наношења тешких повреда у прекорачењу нужне одбране

Љ.П.

27. 09. 2022. у 14:22

У ВИШЕМ суду у Новом Саду данас је објављена пресуда којом је Ружица Веселиновић (45), с пријављеним боравиштем у Ковиљу, осуђена на 18 месеци затвора због наношења тешких повреда у прекорачењу нужне одбране Здравку М. из Ковиља.

ВИШИ СУД У НОВОМ САДУ: Осуђена на осамнаест месеци затвора због наношења тешких повреда у прекорачењу нужне одбране

Виши суд у Новом Саду

Веселиновићеву је оптужница теретила за покушај убиства, а како је данас предочила судија Наташа Војновић, судско веће је током главног претреса, на основу доказа и одбране окривљене, нашло да је реч о тешким повредама у прекорачењу нужне одбране.

Време проведено у притвору јој се рачуна у изречену казну, тако да јој је преостало мање од месец дана.

Ружица Веселиновић се у истрази бранила ћутањем, а на главном претресу је испричала да је код оштећеног радила на одржавању хигијене, како би јој омогућио смештај, након што јој је супруг умро.

Према ономе што је испричала, тог 24. априла прошле године, она и Здравко су пили, и он је изненада, без разлога почео да је чупа, псовао ју је и викао, а она је онда у једном тренутку зграбила нешто са стола, за шта је касније схватила да је нож, и убола га док ју је држао отпозади.

Оштећени данас није присуствовао објављивању пресуде јер га је судска стража удаљила, јер је затечен како седи на клупи у судском ходнику и из мале флаше пије алкохол.

БОНУС ВИДЕО:

УЖАС У НИШУ: Сумња се да је муж избо жену, па себе

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ХАОС У АВИОНУ: Због прекршаја двоје путника - ИЗБАЦИЛИ све напоље (ВИДЕО)