САРАДНИЦИМА КАВЧАНА ТУЖИЛАШТВО ИСПИТУЈЕ ПОРЕКЛО ИМОВИНЕ: Покренута финансијска истрага против осумњичених за преносновца од продаје дроге

Е. Х.

09. 08. 2022. у 11:15

ТУЖИЛАШТВО за организовани криминал покренуло је и финансијску истрагу против бившег полицајца Миливоја К. ,припадника МУП Србије Даниела Ј. и његове супруге Душице Ј., иначе припаднице БИА, као и власника и директора фирме "Блумен маркет" Александра М. и Миодрага П.

САРАДНИЦИМА КАВЧАНА ТУЖИЛАШТВО ИСПИТУЈЕ ПОРЕКЛО ИМОВИНЕ: Покренута финансијска истрага против осумњичених за преносновца од продаје дроге

Фото Илустрација Танјуг

Они ће морати да докажу да су покретна и непокретна имовина, као и готов новац којим располажу, зарађени легалним путем. На овом списку је и камионџија Милан К., као и други возач З. Ф., који су радници поменуте фирме.

ТОК је, иначе, започео истрагу против свих ових особа, које се терете да су у одређеном временском периоду преносиле новац зарађен од трговине кокаином, али га и пласирале у легалне токове. Како се сумња, бивши и садашњи припадници полиције и БИА били су на вези са црногорским колегом који је у бекству - Љубомиром Љубом Миловићем. Њега црногорско тужилаштво терети за сарадњу са "кавачким кланом", посебно са Радојем Звицером, који је, такође, недоступан истражним органима.

У јавности до краја није разјашњено каква је улога аранђеловачке фирме "Блумен маркет" и да ли се у њеним камионима, међу саксијама са цвећем, крио само новац или и нешто друго. Према наредби за спровођење истраге, осумњичени се терете да су новац од кокаина улагали у легалне токове, а неки од њих чак и да су учествовали у организацији набавке и растурању наркотика из Јужне Америке у западну Европу.

- До сада је утврђено да је новац из Холандије камионима са цвећем, али и другим возилима пребациван до Србије и Црне Горе - наводи саговорник "Новости" близак истрази -

Једно од возила фирме "Блумен маркет", Фото З. Јовановић

У почетку је проценат од пребацивања износио око један и по посто, а касније се тај постотак повећавао. Ако се зна да се преносило од 1,5 до два милиона евра, није тешко израчунати колика је била зарада свих учесника у том ланцу.

У овом тренутку не зна се тачно каква је улога Александра М. и његове фирме "Блумен маркет" у овом послу. Према оперативним подацима, он је месец дана пре почетка акције отпутовао за Црну Гору и оданде се није вратио. Директор у предузећу "Блумен маркет рентакар" Миодраг П. је ухапшен, а њему, као и осталим осумњиченима, одређен је притвор до месец дана. Са слободе се једино брани возач камиона, Аранђеловчанин З. Ф., који је признао кривично дело које му је стављено на терет.

- Ова аранђеловачка фирма, која има и огранке, као и цвећаре и у Београду, бави се увозом цвећа из Холандија, а поред осталог, у њеном власништву је десетак камиона и других возила - наводи наш извор.

- Сада се истражује када је тачно кренуо тај "посао" са пребацивањем новца и да ли се иза целог "бизниса" крије један од два которска клана.

Даниел Ј. и Душица Ј. Фото ФБ

Полиција са ТОК покушава и да утврди да ли је део дроге која је у холандске луке стизала бродовима из Шпаније пребациван и у земље Балкана. Позната је и кријумчарска рута којом је од шпанских лука, копненим путем, најчешће камионима, дрога транспортована у земље Европске уније. Уколико се све ово покаже тачним и докаже, наше безбедносне службе и Тужилаштво за организовани криминал задали су један од најтежих ударца "кавачком клану".

"ТИПОВАЛИ" КАМИОНЕ

ОПЕРАТИВНИ подаци показују да су чланови ове мафијашке екипе пратили маршруту сваког камиона и товара са новцем - наводи наш саговорник. - Ако би осетили да би негде, на неком прелазу, могло да дође до проблема и детаљнијег претреса, слали су лажне дојаве о дроги у камионима који би ишли иза њих или испред њих. Док би трајале припреме за претрес или сам претрес таквих "типованих" возила, камиони "кавчана" би пролазили несметано.

ЦВЕЋЕ

КАКО је утврђено, паре су у Холандији паковане у вакуумиране кесе, које су убациване у саксије испод цвећа. Биљке су имале регуларну декларацију. На овај начин су несметано пролазиле границе од Холандије до Србије и Црне Горе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

КОМШИЈА ИЗ ПАКЛА: Дала му кључ да храни мачке, а онда је видела снимак са камере - страшно шта је урадио у њеном кревету (ВИДЕО)

КОМШИЈА ИЗ ПАКЛА: Дала му кључ да храни мачке, а онда је видела снимак са камере - страшно шта је урадио у њеном кревету (ВИДЕО)

ДА ЛИ стварно знате ко су вам комшије? Ово питање треба себи да постави Деби Веринг-Џонс (64) из Бирмингема коју је непријатно изненадио њен комшија у којег је имала поверење.

03. 10. 2022. у 20:26

Коментари (0)

БРЕГУ ТУЖИО ПРВИ КОМШИЈА: Саслушан на суду - овако се бранио