СУЂЕЊЕ ВРАЋЕНО НА ПОЧЕТАК: Одложено рочиште осумњиченом за убиство Предрага и Станислава Јеличића у Јарку

С. КОСТИЋ

05. 07. 2022. у 10:20

СУЂЕЊЕ Дејану Ерићу (39) из Јарка, кога Тужилаштво терети за убиство браће Предрага (43) и Станислава (37) Јеличића из Футога, које је требало да буде настављено јуче у Вишем суду у Сремској Митровици, одложено је и враћено на почетак.

СУЂЕЊЕ ВРАЋЕНО НА ПОЧЕТАК: Одложено рочиште осумњиченом за убиство Предрага и Станислава Јеличића у Јарку

Место обрачуна, Фото С. К.

Ерић, који је оптужен за тешко убиство и недозвољену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, 21. септембра поново ће сести на оптуженичку клупу, за када је заказано ново припремно рочиште.

Дејан Ерић, Фото Фејсбук

На суђењу, које је започело половином марта, Ерић се теретио за убиство браће Јеличић, почетком децембра 2020. године, у шуми у потесу села Јарак, код Сремске Митровице. После два рочишта, суђење је враћено на почетак, а како каже судија Никола Радановић, који ће сада водити овај судски процес, разлог је одлука Врховног касационог суда, који захтева да судија, ако је одређивао притвор окривљеном, не може да води и тај случај.

Из тих разлога долазило је и до обарања пресуда и враћања суђења на почетак.

За крвави злочин или како га зову "убиство због тартуфа", поред Дејана био је осумњичен и његов млађи брат Небојша (37), али је против њега обустављен поступак, јер није било доказа за кривично гоњење. Он је у својству јединог живог сведока овог догађаја сведочио на првом рочишту, где је тврдио да су браћа Јеличић прва напала њега и Дејана.

- Станислав је насрнуо на Дејана, хтео сам да их раздвојим, али ми је пришао Предраг, који ме је ударио у чело. Покушавао сам рукама да заштитим главу док ме је он ударао копалицом и бодрио Станислава говерећи му: "Убиј га". Зачула су се два пуцња, помислио сам да је Станислав убио мога брата. Тада је Предраг устао са мене и кренуо у њиховом правцу, узео је копалицу и насрнуо на Дејана. Онда сам чуо и трећи пуцањ - рекао је у свом сведочењу Небојша Ерић.

ПРАВДА

МАЈА Јеличић, супруга убијеног Предрага, после једног од рочишта у изјави за наш лист, тврдила је да је Небојша током изношења одбране изнео низ лажи:

- Мртва уста не говоре, а они могу сада да причају шта год хоће. Правда ће бити истерана за Предрага и Станислава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)