ПРВООПТУЖЕНИ ЈОШ НА ВЕШТАЧЕЊУ: Наставак суђења групи Шиђана за тучу у центру Новог Сада

Љ. П.

01. 07. 2022. у 09:56

У ВИШЕМ суду у Новом Саду одложен је наставак суђења осморици младића из Шида оптуженима за тучу 20. фебруара 2021. испред једног локала у Улици Лазе Телечког у центру Новог Сада, у којој су Драгољуб Михајловић из Вајске и Никола Шуман из Чуруга тешко, а Матео Петер лакше повређени, јер се првооптужени Дејан Дарабашић налази у Специјалној затворској болници у Београду.

ПРВООПТУЖЕНИ ЈОШ НА ВЕШТАЧЕЊУ: Наставак суђења групи Шиђана за тучу у центру Новог Сада

Принтскрин

У ову здравствену установу он је упућен на вештачење, како би се утврдило да ли је способан да учествује у судском поступку. Из болнице су, како сазнајемо, обавестили суд да вештачење још није завршено, те је наставак главног претреса заказан за 5. октобар.

На претходном рочишту последњег дана маја Дарабашићеви браниоци су обавестили суд да њихов клијент има психичких тегоба и да се аутодеструктивно понаша, те је било наложено хитно судско-психијатријско и психолошко вештачење, које су тога дана урадили вештаци. Судско веће је после саслушања вештака одлучило да се Дарабашић упути у Специјалну затворску болницу у Београду, ради даљег посматрања и анализа.

На претходном рочишту, судски вештак Центра за судску медицину КЦВ је додатно  физички прегледао окривљеног Дарабашића и утврдио степен повреда које је он сам себи нанео у притвору.

Спољашњим прегледом, како је тада рекао судски вештак, утврђени су ожиљци на обе подлактице који су настали притиском врелог предмета на кожу, и на основу њиховог изгледа и навода окривљеног, може се определити да су настали најмање пре четири недеље, а да је огуљотина на трбуху од пре неколико дана.

Дарабашић је навео да је реч о загрејаној грицкалици за нокте или неком другом металном предмету које је током ноћи загревао и сам себе повређивао. О томе шта је урадио никога у Окружном затвору где се налази у притвору није обавестио, већ је рекао само родитељима и адвокату када су му били у посети.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ШТА КАЖЕ ЗАКОН: Сме ли се возити у папучама и штиклама - међу возачима постоји велика заблуда везана за ову тему