"ТАЈ НОЖ УВЕК НОСИМ СА СОБОМ": Жени осумњиченој да је у судници сечивом повредила суграђанку одређен притвор

Ј. С.

28. 05. 2022. у 12:44

Т.М. из Врања, осумњичена да је сечивом током суђења, повредила жену М.М, иначе супротну странку у поступку, изјавила је пред Вишем јавним тужилаштвом (ВЈТ) у својој одбрани да "није имала намеру да убије оштећену". Њој је након саслушања одређен притвор.

ТАЈ НОЖ УВЕК НОСИМ СА СОБОМ: Жени осумњиченој да је у судници сечивом повредила суграђанку одређен притвор

Фото: Н. Скендерија/Танјуг/Профимедиа/Илустрација

Она је на саслушању у суботу казала да са супротстављеном страном већ има приватну тужбу и противтужбу пред Основним судом у Врању, због кривичног дела лака телесна повреда.

Додала је још да је том приликом у судници "била испровоцирана", као и да "предметни нож (којим су нанете повреде) стално носи са собом".

Поступајући заменик Вишег јавног тужилаштва у Врању предложио је судији за предходни поступак Вишег суда да се према осумњиченој одреди притвор. Осумњиченој се ставља на терет кривично дело убиство у покушају.

Због инцидента који се догодио у четвртак у Основном суду у Врању, када је једна од странака сечивом нанела повреде другој страни у поступку током трајања главног претреса, председница суда Драгана Станковић Тасић сменила је руководиоца правосудне страже и на његово место поставила другог члана судског обезбеђења.

- Обављене провере указују да постоји могућност да су начињени одређени пропусти од стране правосудне страже и због тога је смењен досадашњи руководилац.

Председница суда је, такође, иницирала покретање дисциплинског поступка како би се утврдила дисциплинска одговорност "због учињене теже повреде радне дужности из радног односа. Ово се односи на досадашњег руководиоца правосудне страже и правосудног стражара који је 26. маја био одређен да послове из описа свог радног места обавља у приземном делу зграде где је постављен метал детектор и да обавља контролу проласка људи кроз метал детектор.

Подсећања ради, у четвртак 26. маја током суђења дошло је до инцидента и "Новостима" је тада речено да  се са снимка сигурносне камере види да су странке и адвокати, да су приликом уласка у суд, прошли кроз метал детектор.

БОНУС ВИДЕО: Снимак из зграде где се догодио покушај убиства у Новом Саду

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)