НАЛОЖЕНО ВЕШТАЧЕЊЕ ЈОШ ДВА МЕТКА: Настављено суђење за убиство у нишком насељу Беверли хилс

Ј. Ћ.

27. 05. 2022. у 15:46

НА суђењу Дарку Митићу (33), који се сумњичи да је 20. новембра 2019. године око 17 часова у нишком елитом насељу "Беверли Хилс" са 10 хитаца из пиштоља ЦЗ 99 убио Милоша Радојковића (25) из Тешице, наложено је вештачење још два метка која су се налазила у телу покојника, а која нису детаљно анализирана.

НАЛОЖЕНО ВЕШТАЧЕЊЕ ЈОШ ДВА МЕТКА: Настављено суђење за убиство у нишком насељу Беверли хилс

Фото: Ј.Ћосин

Судија Мирко Драшковић је одложио данас суђење у Вишем суду за јули месец, док не стигну та додатна вештачења два пројектила.

Одбрана Дарка Митић је то раније тражила, а сада је то и наложено. Адвокатица одбране Зора Добричанин Никодиновић је рекла да је прилично неуобичајно да до сада нису достављена вештачења та два пројектила.

- Можда сте приметили или не, током целог овог поступка ја идем на то да се потпуно расветли овај догађај јер сам апсолутно убеђена да се у истражном поступку то није расветлило, није учињено све како би се открио прави убица. Кренуло се са предубеђењем да је то наводно Митић Дарко, јер је он наводно имао мотив пошто је покојник оптужен да је наводно запалио ауто његове супруге. Мора се признати да је то "танак" мотив за тако озбиљно кривично дело, упркос томе да су били пријатељи. Нису ме убедили у то ни други докази. Ни други докази ме не могу убедити да је Дарко Митић крив - рекла је  Добричанин Никодиновић.

Раније је на суду речено да анализа биолошких трагова на чаурама испаљених из пиштоља ЦЗ 99 коришћеног за убиство, а коју је обавио Завод за судску медицину у Нишу, показује да припадају Митићу.

Заступник породице Радојковић Саша Кнежевић каже да се слаже са одлагањем рочишта, односно вештачењем та два пројектила.

- У овом процесу све мора да се расветли па и та два пројектила. Сматрам да резултати вештачења неће ништа битно променити или указати на неке нове околности, али је неопходно да нема никаквог заостатка у чињеницама, да не остане ниједно питање неразјашњено. Чекамо ту анализу балистичара, а одмах ће бити и завршна реч одржана тада на следећем рочишту - рекао је Кнежевић.

На прошлом рочишту било је опречних мишљења око снимка с једне камере где је тужилаштво тврдило да се на једној камери кафића близу места убиства види Митић како улази и телефонира, а одбрана је тврдила да се на снимку не види осумњичени.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВЕШТАЦИ ТВРДЕ ДА НИЈЕ УРАЧУНЉИВ: Завршена процена стања мушкарца који је вређао новинарку РТС-а и грађане Србије