СЕКИРОМ УБИО МАЈКУ, ИДЕ НА ПСИХИЈАТРИЈСКО ЛЕЧЕЊЕ: Изречена пресуда Срђану Пауковићу

Љ. П.

28. 01. 2022. у 12:50

У ВИШЕМ СУДУ у Новом Саду завршено је суђење за прошлогодишње убиство Славујке Пауковић (54), за које је осумњичен њен син Срђан Пауковић (29).

СЕКИРОМ УБИО МАЈКУ, ИДЕ НА ПСИХИЈАТРИЈСКО ЛЕЧЕЊЕ: Изречена пресуда Срђану Пауковићу

Н. КАРЛИЋ

 Њему је изречена мера обавезног психијатријског лечења и чувања у здравственој установи. Он се налази у Специјалној затворској болници у Београду, и није присуствовао рочишту, а притвор му је продужен до упућивања у здравствену установу.

Више јавно тужилаштво у Новом Саду је подигло оптужницу против овог двадесетдеветогодишњака из Бачке Паланке, због сумње да је 2. или 3. јуна 2021. године у породичној кући у улици Шумској 34, на периферији града, у стању када није био способан да схвати значај свог дела, односно у стању неурачунљивости, на подмукао и свиреп начин, са више удараца секиром, усмртио мајку Славујку са којом је живео под истим кровом.

НИЈЕ БИЛО ПРИЈАВА НАСИЉА

У ПОРОДИЦИ страдале Славујке П., према незваничним сазнањима, никада није било пријава за било какво насиље, нити је Срђан имао било каквих проблема са законом. Комшије кажу да никада нису чуле повишен тон из њихове куће, нити свађу.

Њему се приписује да је из помоћне просторије узео секиру, пришао кревету у којем је несрећна жена лежала, тако да није могла да га види, и без икаквог повода секиром је девет пута ударио у пределу главе, али и руке коју је подигла, вероватно да се одбрани. Несрећна жена је убрзо подлегла задобијеним повредама.

Стравичан злочин откривен је када је Славујкина ћерка, а Срђанова сестра, која иначе живи и ради у Новом Саду, дошла у Бачку Паланку, јер јој мајка, са којом се свакодневно чула, што је било уобичајено, није одговарала на телефонске позиве. Када је дошла затекла је закључану кућу, те је позвала комшије, а убрзо је стигла и полиција.

Беживотно Славујкино тело у локви крви затекли су у соби, на кревету, замотано у ћебе. Убрзо после тога, кући се из рада вратио и Срђан.

Полиција је, након што је на лицу места затекла стравичан призор, покушала да разговара са Срђаном, али је он, како сазнајемо, причао неповезано и покушао је да се оправда чудним и неразговетним причама. Док је трајао увиђај, Срђан је само седео у дворишту и понављао да га боли глава и да он није починио убиство. Секира с којом је, највероватније, почињено убиство, нађена је сакривена у шупи поред куће.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Одговорно понашање кроз „Други поглед на кош“