ХОЋЕ ДА РОБИЈА У СРБИЈИ: Синиша Саблић (82), брат познате глумице, упутио захтев Вишем суду у Београду

С. Ј. М.

27. 01. 2022. у 09:38

ВИШИ суд у Београду ће највероватније следеће недеље обелоданити какву је одлуку донео по захтеву Кубе и Синише Саблића (82) да буде пребачен у Србију на издржавање десетогодишње казне, на коју је у тој држави осуђен због трговине људима и недозвољене трговине гардеробом.

ХОЋЕ ДА РОБИЈА У СРБИЈИ: Синиша Саблић (82), брат познате глумице, упутио захтев Вишем суду у Београду

Синиша Саблић, Фото Приватна архива

Суд је прекјуче одржао јавну седницу, а одлуку коју је донео у писаној форми најпре ће проследити странкама у поступку.

Замолница да се Саблић, који је наш држављанин и брат глумице Јелисавете Секе Саблић, пребаци у Србију најпре је стигла у Министарство правде. Оно је дало мишљење да су испуњени услови за признање стране судске пресуде и премештај осуђеника и предмет проследило Вишем суду на коначну одлуку.

Како нам је објашњено, ако суд призна ту пресуду из Хаване, не може да увећа казну Саблићу, већ само да је прихвати или евентуално умањи, у складу са нашим законодавством.

Фото Приватна архива

Саблић је осуђен јер је двема Кубанкама плаћао за сексуалне услуге, које је са њима имао и подводио их пријатељима и пословним партнерима. На суду је признао да им је давао новац и гардеробу, коју је доносио из Србије и препродавао је у Хавани. Такође је и због недозвољене трговине осуђен на годину дана затвора.

Он је, наводно, признао да је девојке препоручивао другима, али је тврдио да од тога није имао никакву материјалну корист. На суду су сведочиле и Кубанке које су казале да су саме пристајале на сексуалне односе и да су то наплаћивале.

Према неким незваничним информацијама, Саблић је наводно и живео са те две жене, а са једном чак има и дете. Проблем је настао кад су му нестале паре из сефа, па их је оптужио за крађу и пријавио полицији. Наводно су онда оне одлучиле да се освете и пријавиле га за трговину људима. Суд је очигледно сматрао да има доказа за то кривично дело и осудио га.

Саблић је, иначе, годинама живео у Хавани, а пре тога у Канади.

СТАНОДАВАЦ ГА ПРИЈАВИО ИЗ ОСВЕТЕ?

ПРЕМА неким причама, које су се помињале у медијима, Саблић је у Хавани живео као подстанар. Наводно је станодавце пријавио да су му украли новац, а онда су они узвратили контратужбом и пријавили га за трговину људима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОСУЂЕН ПЕДОФИЛ У НЕГОТИНУ: Деценија затвора за злостављање деветогодишње пасторке