МАНИЈАК НАМ СЕ САД СМЕЈЕ У ЛИЦЕ: Отац девојчице из Богатића о укидању притвора Мачванину који је осумњичен да ју је прошле године обљубио

В. МИТРИЋ

24. 01. 2022. у 21:33

СИЛОВАТЕЉ и напасник је на слободи. Тешко ми је да и то поверујем, али таква је одлука Вишег суда у Шапцу. Моје дете је било заштићено на суду, по препоруци психијатара и психолога, како се не би сусрело са осумњиченим за то злодело, које је признао у целости, а сад је такав човек пуштен на слободу, да хода око нас, да нам се смеје у лице - каже, за "Новости", Владо Ћ., отац девојчице коју је, како се сумња, Александар И. (38) из Белотића, код Богатића, обљубио када је имала 12 година.

МАНИЈАК НАМ СЕ САД СМЕЈЕ У ЛИЦЕ: Отац девојчице из Богатића о укидању притвора Мачванину који је осумњичен да ју је прошле године обљубио

Фото: Фацебоок/Приватна архива

Отац верује да се у суду догодила нека грешка, јер не може да схвати да је то званична одлука, када је, како каже, свима јасно да је, у интересу детета штићен њен идентитет, а сада је оцењено да неће бити узнемирења јавности, јер се медији не баве више тим монструозним случајем.

На одлуку Вишег суда у Шапцу, којом је оптуженом за обљубу дванаестогодишње девојчице из околине Богатића, укинут притвор и пуштен је да се брани са слободе, жалиће се и Више јавно тужилаштво у овом граду.

- Биће то учињено у законском року, уз коришћење одговарајућих законских могућности - рекла нам је Светлана Недељковић, виши јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Шапцу.

Девојчици су тек у недељу увече, родитељи саопштили да је напасник на слободи, да је у комшилуку, на 200 метара од њихове куће. Отац каже да не треба бити много паметан, па претпоставити како је дете реаговало. Утолико пре што се девојчица лечи још од 19. јуна прошле године, када се све догодило, када је бивши радник из њихове радње обљубио дете, које је, претходно, извео са славља.

- Како да схватим такву одлуку суда кад дете трипут месечно водимо код психолога и једном месечно код психијатра, кад је све то баш тешко поднела, а ништа није била крива - каже отац. - Ова одлука је додатно погоршала њено стање. Између параграфа и живота је велика разлика. Давно сам читао да судија мора да рачуна и на психолошке, социолошке и друге аспекте. Не знам шта су овде имали на уму, а посебно вређа тумачење како је, наводно, спласнуло интересовање јавности.

То мишљење дели и адвокатица Биљана Данојлић Боровчанин, која је правна заступница оштећене девојчице. Она истиче да је оптужница против Александра И. подигнута у децембру, а да још није заказано суђење. Медији су се, каже, и те како, и то упорно, интересовали за овај предмет, али су редом мољени да стану са извештавањем, да би се колико-толико заштитила девојчица.

- И, онда, да се то оцени као смањено интересовање јавности, стварно је чудно. Да не говорим како је њеној породици, која је гледа док пије разне лекове - каже адвокатица Данојлић Боровчанин. - Од ове муке би, како се каже у народу, и камен заплакао. Девојчица је најбољи ђак и у разреду и у школи. Има све петице, али је и у свему баш смерна од облачења до понашања. Таква је била и пре овог догађаја и није ни чудо што све ово тешко преживљава, али уз помоћ и подршку своје дивне породице, која има још двоје деце. Надам се да ће ова скандалозна одлука суда бити укинута.

НЕ ДАЈ БОЖЕ НИКОМЕ

ОВАКО нешто неће дуго избледети из сећања и оних који су мање заинтересовани за цео случај, а камоли нама, њеним најближим, и свима онима који држе до човекољубља и бриге о свом и свачијем детету - каже Владо Ћ. - Такав маневар и такво, у најмању руку, злонамерну замену теза, нисам могао ни у сну да замислим. Нека се ти људи мало замисле, не дај Боже да се њима то догодило, да им је исти тај суд штитио дете, а онда пустио оног који је злодело и признао да се шета око нас. Не дај Боже ово никоме.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ИЗМЕЂУ МЕМШЕ И САКАЛЕ, ИЗМЕЂУ КЛАСИКЕ И МОДЕРНОГ: Добро познати ланац који гарантује угодан одмор и добру услугу