БЕЛИВУКУ И МИЉКОВИЋУ ПРОДУЖЕН ПРИТВОР: Ускоро почиње суђење за најтежа кривична дела

Танјуг

21. 01. 2022. у 12:48

СПЕЦИЈАЛНИ суд продужио је притвор Вељку Беливуку, Марку Миљковићу и још 23 оптужених припадника њихове организоване криминалне групе, коју ускоро очекује почетак суђења за најтежа кривична дела, међу којима је и пет убистава.

БЕЛИВУКУ И МИЉКОВИЋУ ПРОДУЖЕН ПРИТВОР: Ускоро почиње суђење за најтежа кривична дела

Марко Миљковић Маре и Вељко Беливук

Притвор им је продужен за још 60 дана, рекла је Танјугу портпаролка суда Татјана Тешић.

Решење о продужењу притвора донето је 18. јануара и на њега постоји право жалбе.

Поред ових 25 оптужених, на оптужници се налази још пет особа, од којих су две у кућном притвору, а тројица су одлучила да тужилаштву открију детаље извршења кривичних дела, па ће највероватније добити статус - сведока окривљених.

Оптужница против њих потврђена је 9. новембра, али суђење још није заказано јер је убрзо након тога председница судског већа којој је додељен предмет отишла на боловање.

Оптужницом се ова група терети за пет бруталних убистава, трговину дрогом, недозвољено држање оружја, силовање и отмицу.

У питању су убиства Горана Величковића Гоксија, Лазара Вукичевића, Здравка Радојевића, Александра Глигоријевића Пукија и Милана Љепоје.

Беливук је оптужен за пет, а Марко Миљковић за четири тешка убиства.

За ова убиства оптужено је још 11 припадника групе.

Докази против ове групе заплењени су махом са апликације Скај за мобилне телефоне, међу њима аудио и видео снимци, као и фотографије бруталних убистава, а путем међународне правне помоћи оне су из Француске достављене нашим правосудним органима.

Поред Беливука и Миљковића ова оптужница терети и Срђана Лалића, Милоша Будимира, Марка Будимира, Небојшу Јанковића, Влада Драганића, Бојана Хрватина, Дејана Тешића, Николу Спасојевића, Немању Ђурића, Немању Лакичевића, Марка Андрића, Владе Георгиева, Александра Вучељића, Милована Тадића, Филипа Ивановског, Жељка Коџића, Слађану Секулић, Бориса Карапанџића, Николу Стефановића, Владимира Грека, Александра Шћепановића, Алексу Шејица, Мијата Симеуновића, Милоша Лукића Селака, Алексу Дуњића, Војислава Ђорђевића, Алексу Стошића, Владимира Димитријевића.

Од њих 30, тројица нису у притвору. То су Бојан Хрватин, Владимир Димитријевић и Војислав Ђорђевић.

Хрватин је детаљно испричао како су извршена четири од пет убистава у Ритопеку за која је оптужено укупно 13 припадника групе, међу којима је и он.

Владимир Димитријевић и Војислав Ђорђевић су тужилаштву испричали на који је начин група препродавала дрогу.

Слађана Секулић и Никола Стефановић су у кућном притвору.

Група се терети да је од почетка 2019. до хапшења у фебруару 2021. године деловала под велом Партизанове навијачке групе “Принципи”.

Припадници групе су, како се сумња, деловали по упутствима вођа групе, Вељка Беливука и Марка Миљковића, који су им давали налоге где, када и на који начин треба да се отме и лиши живота, као и где ће се дрога стављати у промет...

Налоге су преносили махом преко апликације “Скај”.

Недавно је покренута истрага и за убиство Николе Митића, која се још увек води против Сенада Решовића.

Он се сумњичи за саизвршилаштво у убиству Митића заједно са Беливуком, Миљковићем и још деветорицом припадника групе.

Решовић је ухапшен средином октобра, као и Дејан Михајловић који се сумњичи за саизвршилаштво у убиству Здравка Радојевића, које је већ обухваћено оптужницом против ове групе.

Недавно је покренута још једна истрага против Беливука, Миљковића и Ивановског, као и њихових жена и Беливукове таште, због сумње да су прали новац који потиче од криминалних активности ове групе.

Против Беливука и Миљковића истрагу води и црногорско тужилаштво због сумње на два убиства и једну отмицу.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)