ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ЕСТРАДНОМ МАКРОУ: Максимовић и његов брат оптужени за организовање елитне проституције, процес одложен за 17. март

Танјуг

19. 01. 2022. у 11:13

У Вишем суду у Београду данас је за 17. март одложено суђење Михајлу Максимовићу и његовом брату Душану Миленковићу, оптуженим за посредовање у тзв. елитној проституцији.

ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ЕСТРАДНОМ МАКРОУ: Максимовић и његов брат оптужени за организовање елитне проституције, процес одложен за 17. март

Михајло Максимовић / Фото З. Јовановић

Суђење је одложено зато што је поступајућа судија на боловању, а због болести није дошао ни другооптужени Душан Миленковић.

Максимовић је на неком од претходних рочишта признао да је посредовао између девојака и клијената у проституцији, али је негирао да је извршио друго кривично дело за које је оптужен, а то је "трговина људима", према три оштећене девојке.

Максимовићу је пре месец дана укинут кућни притвор и данас је први пут дошао са слободе у судницу. Он је у протеклом периоду написао књигу "Многа лица Марије Магдалене".

У књизи приповеда управо о послу којим се бавио и девојкама које су радиле за њега.

Одбрану је раније изнео и другооптужени Миленковић који је за Максимовића радио као возач девојака од 2015. до 2018.

Након што је Максимовић 2018. године отишао на Кипар, он је преузео посао, тако што му је Максимовић давао инструкције телефоном са Кипра.

Он је рекао да потврђује одбрану Максимовића, напомињући да се ниједна девојка никада није жалила на посао нити да је рекла да хоће да одустане, али су понекад коментарисале клијенте.

У наставку суђења испитана су два вештака о психолошком стању девојака, али је суд искључио јавност током њиховог испитивања.

Фото: З. Јовановић

Према оптужници, Максимовић и Миленковић се терете да су од новембра 2015. до јануара 2019. на различитим локацијама учествовали у договарању и организовању интимних односа девојака које су радиле за њих и клијената.

Максимовић је организовао професионално фотографисање тих жена ради презентације клијентима, уговарао време, место и износ новца за пружене сексуалне услуге, организовао превоз девојака до клијената и назад до станова у којима су живеле, и од њих узимао 30 процената од зараде.

БОНУС ВИДЕО: 

Кристијан Голубовић нам је показао свој дневник

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)