ОСТАЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА: Осумњиченом за убиство учитељице Тијане продужен притвор

Љ. П.

18. 01. 2022. у 10:42

РЕШЕЊЕМ ванпретресног већа Вишег суда у Новом Саду, возачу „мерцедеса“ Петру К. (21) из Новог Сада, осумњиченом за саобраћајну несрећу на Зрењанинском путу код Каћа, у којој је 7. новембра прошле године погинула Тијана Билић (36), учитељица из Новог Сада, поново је продужен притвор до 3. фебруара.

ОСТАЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА: Осумњиченом за убиство учитељице Тијане продужен притвор

Foto: Fcaebook

Њему је ова мера раније изречена да не би могао да утиче на сведоке, због бојазни од понављања кривичног дела и узнемирења јавности.

Овај двадесетједногодишњак се сумњичи да је кршећи више норми Закона о безбедности саобраћаја на путевима, између осталог и вожњом под утицајем опојних дрога, угрозио јавни саобраћај што је за последицу имало смрт оштећене.

Учитељица новосадске осмолетке „Иво Лола Рибар“, подсећамо, настрадала је када је на њен „рено клио“ налетео Петар К. који је за воланом „мерцедеса“, како је после несреће утврђено тестирањем у Клиничком центру Војводине, био под дејством марихуане и кокаина.

Била у посети родбини

Учитељица се враћала кући из посете родбини из околине Зрењанина.

Петар К., који је био за воланом „мерцедеса“ сомборских регистарских ознака, колима је из правца Новог Сада према Каћу управљао са пробном возачком дозволом, и са њим у возилу, иако је прописано, није био возач са искуством, а поред тога, како сазнајемо, претицао је колону и то преко пуне линије. Из супротног смера су наилазила возила и он се приближио колони која је ишла његовим смером, и практично се провлачио између две колоне возила, повећавајући брзину.

Предњим делом својих кола је најпре ударио у једно возило, али се није зауставио, наставио је вожњу и ударио у „рено клио“, за чијим је воланом била несрећна учитељица. Од силине удара њен аутомобил је слетео с пута и преврнуо се на кров. Она је настрадала на лицу места.

И сам возач „мерцедеса“ је у тој несрећи био повређен, те је извесно време провео о болничкој постељи у Ургентном центру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕЂУ МЕМШЕ И САКАЛЕ, ИЗМЕЂУ КЛАСИКЕ И МОДЕРНОГ: Добро познати ланац који гарантује угодан одмор и добру услугу