ОДЛОЖЕН ПРЕТРЕС: Суд хоће да испита Милана Бека лично

Ј. Д. Љ.

16. 12. 2021. у 12:49

АПЕЛАЦИОНИ суд у Београду започео је данас претрес у другостепеном поступку против Александра Здравковића, који је првостепеном пресудом осуђен на девет година затвора због покушаја убиства бизнисмена Милана Бека.

ОДЛОЖЕН ПРЕТРЕС: Суд хоће да испита Милана Бека лично

Фото архива В. Н.

Суд је након кратког изјашњења Здравковића, одлучио да претрес одложи како би поново позвао оштећеног Бека да сведочи, јер се он данас није појавио из здравствених разлога.

Иако је судије занимало који су то тацно разлози, Бекова пуномоћница Зара Тијанић Јевтовић није могла да открије због присуства новинара, али је рекла да може суду да достави лекарску документацију.

Суд је пуномоћници дао три дана рок да достави лекарску документацију о Бековом здрављу након чега ће одредити термин за на наставак претреса.

Здравсковић је претходно рекао да остаје при свему што је до сада изјавио у првостепеном поступку, а он је децидно негирао да има везе да овим кривичним делом.

Апелациони суд је одлучио да сам изведе кључне доказе на претресу након што је разматрао жалбе тужилаштва и одбране на првостепену пресуду.

Овај суд треба да донесе правоснажну пресуду, јер је прву првостепену већ једном укидао.

Здравковић је првостепеном пресудом на коју су изјавили жалбе и одбрана и тужилаштво, осуђен за кривично дело "тешко убиство у покушају", јер је заједно са НН лицем покушао да убије Бека, као и јер је умишљајем довео у опасност и живот његовог возача Драгана Драгаша.

Овај догађај одиграо се у новембру 2014. године испред Бекове куће на Сењаку, којом приликом је Беко тешко рањен.

Беко је на последњем суђењу, пред изрицање друге првостпене пресуде почетком априла ове године, рекао да је с протеком времена све уверенији да је Здравковић особа која је пуцала на њега, а да у свом најближем окружењу каже “да, он је тај”.

БОНУС ВИДЕО: НАРОД ПАТИ ДОК СЕ НЕКИ БАХАТЕ: Изјава Јованиног брата након пресуде возачу

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

НИШТА ОД СРБИЈЕ: Откривено где је Новак Ђоковић отишао после Аустралијан опена