ЗБОГ ПОКУШАЈА УБИСТВА МИЛАНА БЕКА: Апелација отвара претрес после жалби тужилаштва и одбране

Танјуг

10. 12. 2021. у 14:26

АПЕЛАЦИОНИ суд у Београду након разматрања жалби тужилаштва и одбране на првостепену пресуду којом је Александар Здравковић осуђен на девет година затвора због покушаја убиства бизнисмена Милана Бека одлучио је да отвори претрес (суђење) у другостепеном поступку и сам изведе кључне доказе, након чега ће донети правоснажну пресуду.

ЗБОГ ПОКУШАЈА УБИСТВА МИЛАНА БЕКА: Апелација отвара претрес после жалби тужилаштва и одбране

Фото М. Анђела

Претрес је заказан за 16. децембар, рекла је за Тањуг портпаролка суда Мирјана Пиљић.

Здравковић је првостепеном пресудом на коју су изјавили жалбе и одбрана и тужилаштво, осуђен за кривично дело "тешко убиство у покушају", јер је заједно са НН лицем покушао да убије Бека, као и јер је умишљајем довео у опасност и живот његовог возача Драгана Драгаша.

Овај догађај одиграо се у новембру 2014. године испред Бекове куће на Сењаку, којом приликом је Беко тешко рањен.

Апелациони суд сада мора да донесе правоснажну пресуду јер је прву првостепену већ једном укидао.

Другу пресуду може да потврди или да је преиначи, након што буде сам извео кључне доказе.

Беко је на последњем суђуњу, пред изрицање првостпеен пресуде почетком априла ове године, рекао да је с протеком времена све уверенији да је Здравковић особа која је пуцала на њега, а да у свом најближем окружењу каже “да он је тај”.

Здравковић, који је у судници том приликом носио заштитну маску, као и сви присутни, поновио да нема везе са тим догађајем и да бизнисмена може слободно да погледа у очи.

Према оптужници, НН лице је мобилним телефонима "специјала" јављало Здравковићу пут и кретање Бековог возила.

Када су стигли испред Бекове куће на Сењаку, оптужени је пришао возилу у коме су се налазили Беко и његов возач и из непосредне близине, из револвера „магнум 357“ најпре пуцао у предњи део задњег стакла возила, иза сувозача, а затим испалио пројектил у задњи доњи квадрант стакла сувозачевих врата.

Потом је из пиштоља марке „Сиг Сауер“ модел Р210 или „Збројевка 75“ испалио трећи пројектил у правцу седишта возача, а пројектил је ударио у пластику касете између возачевог и сувозачевог седишта са десне стране.

Беко је, међутим, успео да се окрене леђима према возачу, а затим је са обе ноге ударио у сувозачева врата и искочио из возила.

Оптужени је, према оптужници, у кратком временском размаку пиштољем марке „Сиг Сауер“ модел Р210 или „Збројевка 75“ са два испаљена пројектила погодио Бека док је стајао поред возила, наневши му једну прострелину на левој бочној страни трбуха са излазном раном на предњој десној страни трбуха.

Другим пројектилом му је нанео прострелину на левој бочној страни трбуха са излазном раном на доњем унутрашњем делу десног препонског предела, након чега је бизнисмен пао на тло, а затим га погодио и трецим пројектилом наневши му прострелину меког поткожног ткива у горњем делу десног лопатичног предела.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

У БЕСЕДИ за славском трпезом у манастиру Хиландар на Светој Гори, игуман Методије позвао је данас окупљене вернике и сав верни народ да се помоле за судбину Косова и Метохије, као и за оне који ће одлучивати о судбини јужне српске покрајине.

27. 01. 2023. у 15:36

Коментари (0)

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске