ШОК НА ПОЧЕТКУ СУЂЕЊА ЗА УБИСТВО КИК-БОКСЕРА: Оптужени Микетић тврди да је његов брат близанац упуцао Цветковића

Ј. Д. ЉУТИЋ

09. 12. 2021. у 13:15

ВЛАДИМИРА Цветковића нисам убио ја, него мој брат близанац, Ненад. Нисам видео шта се тачно догодило, али Ненад је рекао да га је Цветковић вређао и псовао, да је хтео да га удари и да је онда завукао руку у џеп јакне. Мој брат је мислио да ће га Цветковић упуцати, па је извукао пиштољ, за који нисам ни знао да га поседује и упуцао је он њега.

ШОК НА ПОЧЕТКУ СУЂЕЊА ЗА УБИСТВО КИК-БОКСЕРА: Оптужени Микетић тврди да је његов брат близанац упуцао Цветковића

Фото: Depositphotos

Овим речима је у четвртак, први пут после 24 године од ликвидације познатог кик-боксера и државног репрезентативца Владимира Цветковића (19), које се догодило 3. новембра 1997. испред стадиона Црвене звезде у Београду, започео своју одбрану Предраг Микетић, који је оптужен за ово убиство.

- Ненад је био уплашен и успаничен - наставио је Микетић. - Када смо се те кобне вечери вратили кући брат, ја и Горан Павловић, који нас је возио, договорили смо се да ако буде проблема после онога што се десило ипред стадиона, сву кривицу пребаце на мене. Сви смо били деца, а и шта ћу, Ненад је мој пет минута млађи брат, а ја сам већ планирао да одем у иностранство и једини сам имао пасош. Зато сам био изричит и рекао брату и Горану: Рећи ћете да сам ја пуцао у Цветковића и тачка!

Оптужени, који је после 23 године ухапшен прошлог лета у Бару, признао је да је након убиства кик-боксера, за којег тврди да су се познавали и да нису били у сукобу, најпре отишао у Црну Гору, па у Албанију, Италију, Холандију... Користио је свој пасош, а након што је истекао, набавио је лажну личну карту и друго име. У "белом свету" радио је на грађевини, био обезбеђење по клубовима, оженио се и добио дете...

- Нисам ни знао да се против мене води било какав процес у Србији, јер ни са ким нисам био у контакту. Па, рођеног брата нисам чуо ни видео 23 године! Први пут то се десило након мог притварања, када ми је дошао у посету - рекао је Микетић.

ПАВЛОВИЋ: НАРЕДИО МИ ДА ВОЗИМ

Своју одбрану пред судом у четвртак је изнео и Горан Павловић, који је оптужен за помагање. Он је поновио свој исказ дат још 1997. у истрази, тврдећи да је кобне вечери, пре тренинга, видео пиштољ у Микетићевој спортској торби. Поновио је да, док га је чекао у аутомобилу након тренинга, чуо пуцње. Онда је видео Цветковића како лежи на тлу, а метар од њега био је Микетић, који је испалио у жртву још један или два хица:

- Након тога, ушао је у мој ауто, држећи пиштољ у руци и наредио ми да га возим. Уплашио сам се и радио оно што ми каже. Нисам имао намеру никога да скривам, али сам се бојао.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)