СКОРО ДВЕ ГОДИНЕ СЕ ОДЛАЖЕ СУЂЕЊЕ У СЛУЧАЈУ "АСОМАКУМ": Оптужени Сафет Фековић у Аустрији

С.Ј.М.

07. 12. 2021. у 12:57

СУЂЕЊЕ у случају у јавности пожнатом као "Асомакум" у Вишем суду у Београду данас је поново одложено, јер се у судници нису појавили једна оптужени Сафет фековић и бранилац једног од 13 окривљених Милан Зиндовић.

СКОРО ДВЕ ГОДИНЕ СЕ ОДЛАЖЕ СУЂЕЊЕ У СЛУЧАЈУ АСОМАКУМ: Оптужени Сафет Фековић у Аустрији

Пресуде проверавају у Палати правде / Фото Н. Скендерија

Фековићев адвокат Александар Обрадовић казао је судском већу да је његов клијент у Аустрији на неком здравственом испитивању.

- Немам никакву документацију о томе, само ме је његова породица обавестила да је тамо. Отишао је још 15. новембра и требао је до се врати до сада, јер је било планирано да та испитивања трају неколико дана. Међутим, нешто му се искомпликовало, да ли око папирологије и није се још вратио - казао је Обрадовић.

Фековић је иначе због, како је наводио здравствених проблема, често одсуствовао са суђења, а према речима председавајуће судије није ни примао позиве на пријављеној адреси.  Она му је оставила рок од 15 дана да се јави у суд, иначе ће се покренути други начини обезбеђивања његовог присуства на претресима.

Суђење у овом поступку не може да се одржи већ скоро две године. Последње је одржано у јануару 2020. године. Онда је кренула епидемија короне и на наредних десетак заказаних главних претреса увек је неко од 30 учесника што оптужених, што њихових бранилаца био или заражен, или у изолацији или због неких других здравствених проблема одсутан.

Оптужени се у овом случају, како који, терете за преваре, прање новца и злоупотребе положаја одговорног лица преко фантомских фирми од којих је једна и "Асомакум".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)