ЈЕДНОМ БРАТУ СУДЕ, ДРУГИ САМО СВЕДОК: У Сремској Митровици одржано припремно рочиште за убиство у лову на тартуфе

С. КОСТИЋ

06. 12. 2021. у 21:10

У Вишем суду у Сремској Митровици данас је одржано припремно рочиште Дејану Ерићу (39) из Јарка, оптуженом да је почетком децембра 2020. године, убио браћу Предрага (43) и Станислава (37) Јеличића из Футога. На терет му се ставља и недозвољено поседовање оружја.

ЈЕДНОМ БРАТУ СУДЕ, ДРУГИ САМО СВЕДОК: У Сремској Митровици одржано припремно рочиште за убиство у лову на тартуфе

Место где се догодио крвави обрачун

Како сазнаје наш лист, на припремном рочишту предлагани су докази, а очекује се да ће Ерић своју одбрану изнети на главном претресу, који је заказан за почетак следеће године.

За овај крвави злочин у шуми код села Јарак, поред Дејана био је осумњичен и његов млађи брат Небојша (37), али је против њега обустављен поступак, јер није било доказа да буде оптужен, па ће он у овом поступку имати статус сведока.

Како наводи наш извор из полиције, кобног јутра, четворица мушкараца срела су се у шуми након чега је најпре дошло до свађе, која је ескалирала у тучу.

- Јеличићи који су у том тренутку имали копалице, насрнули су на Небојшу и почели да га ударају по глави, онда је Дејан извукао пиштољ и почео да пуца у њих. Предраг је био погођен хицем у груди, а Станислав са два метка, и то у стомак и груди. Од задобијених повреда браћа су преминула на лицу места - каже извор близак истрази и додаје да је Небојша затим позвао полицију и испричао шта се догодило.

Иако је често долазило до сукоба између тартуфара, ово је било прво убиство у Србији због лова на "шумско благо". Тровање паса, бушење гума на аутомобилима, били су само неке од порука да трагачи нису пожељни на неком терену, али да ће се плаћати људским животима то нико није могао ни да наслути.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)