НОВA ИСТРАГA ПРОТИВ ЛАЖНОГ ХИРУРГА И ЊЕГОВЕ МАЈКЕ: Саву терете за још два дела, он тврдио да се обучавао у иностранству

Н. Б.

03. 12. 2021. у 18:20

ПРОТИВ Саве Кнежевића (23), оптуженог да је пружао медицинске услуге без одговарајуће стручне спреме и лиценце за рад, Првом основном јавном тужилаштву у Београду, поднете су нове две кривичне пријаве, за исто дело. Како сазнајемо, због тога је покренута истрага и он је саслушан.

НОВA ИСТРАГA ПРОТИВ ЛАЖНОГ ХИРУРГА И ЊЕГОВЕ МАЈКЕ: Саву терете за још два дела, он тврдио да се обучавао у иностранству

Сава Кнежевић / Фото Инстаграм

Према незваничним информацијама, Кнежевић је негирао нове оптужбе, тврдећи да има лиценце и сертификате, као и да поседује неопходна знања за обављање естетских захвата, за шта је ишао на обуке у иностранство. Навео је и да је за компликованије захвате, који су се обављали у његовој ординацији, ангажовао стручна лица.

Новом истрагом, обухваћена је и Савина мајка Данијела Кнежевић (49), осумњичена за помагање. Она је, како наводи наш извор, на саслушању тврдила да је само чистила ординацију и кувала кафе и да не познаје пацијенте.

- Мој син је завршио курсеве за естетику, али ја нисам учествовала у његовим пословима. Знам да му је девојка лекар и да су му повремено помагали и други лекари - наводно је испричала Данијела.

ПРЕДЛОЖЕНЕ КАЗНЕ

ОПТУЖЕНИ Кнежевићи се од 17. јуна бране са слободе, након што им је укинут притвор. Тужилаштво је за Саву предложило казну од осам и по година затвора и новчану казну од 800.000 динара, док је за Данијелу тражило годину дана кућног затвора.

Иначе, против Саве и Данијеле, крајем прошлог месеца почео је главни претрес пред Првим основним судом, због оптужби да је у нерегистрованој ординацији Dr Sauvage на Теразијама, од 2. јануара прошле до 8. априла ове године, за новчану накнаду пружао медицинске услуге без одговарајуће стручне спреме и лиценце за рад, због чега је седморо њих задобило оштећења по кожи. На терет му се стављају тешко дело против здравља људи, превара и фалсификовање исправа. Они су кратко негирали кривицу, а детаљне одбарне изнеће крајем јануара, за када је заказан наставак претреса.

Према тврдњама тужилаштва, Кнежевић је изводио липосукције, корекције усана, трансфере масти, а све прикривајући од пацијената да за тако нешто није стручно оспособљен и да нема лиценцу. Затим им је, како се наводи, издавао медицинске извештаје са одређеном терапијом, без печата, уз договорену накнаду. У томе му је, наводно, помагала мајка, која је, наводи се у оптужници, примала пацијенте и од њих наплаћивала услуге које је пружао њен син.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)