ОБРАДОВИЋУ ТРИ МЕСЕЦА МАЊЕ: Апелациони суд у Новом Саду преиначио пресуду фудбалском судији

Љ. П.

02. 12. 2021. у 17:46

АПЕЛАЦИОНИ суд у Новом Саду преиначио је пресуду Вишег суда у Новом саду којом је фудбалски судија Срђан Обрадовић из Јагодине првпостепеном прсудом био осуђен на 15 месеци затвора због злоупотребе службеног положаја на утакмици између суботичког Спартака и радничког из Ниша, одиграној 13. маја 2018. годинје у Суботици.

ОБРАДОВИЋУ ТРИ МЕСЕЦА МАЊЕ: Апелациони суд у Новом Саду преиначио пресуду фудбалском судији

Срђан Обрадовић / Фото: Н. Параушић

Казна је Обрадовићу смањена за три месеца, односно на годину дана, док је потврђено да арбитар на травнатом терену, деценију буде удаљен из фудбала, јер му је забрањено да се толико бави судијским позивом и свим пословима у Фудбалском савезу Србије.

Бранилац судије Обрадовића, адвокат Горан карадаревић каже да је због ове одлуке Апелационог суда, поднео захтев за заштиту законитости врховном касационом суду, јер сматра да фудбалски судија нема статус службеног лица.

Обрадовић је, како је приликом изрицања пресуде речено, осуђен, јер је на поменутој утакмици, у 36. колу фудбалске Супер лиге Србије искоришћавањем свог положаја, фаворизовао домаћи тим и тако га ставио у повољнији положај у односу на гостујућу екипу. Меч је завршен резултатом 2:0 за суботички клуб, а споран је био досуђени други пенал у другом полувремену. Такође је, како је наведено, као главни судија, својим одлукама из игре искључио Милана Павкова фудбалера нишког Радничког, иако према правилима игре није било услова за додељивање два жута картона.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)