ДАРКО ШАРИЋ ЗАМОЛИО СУДИЈЕ: Само преслушајте разговор

Н.Б.

30. 11. 2021. у 15:19

ПРЕД Апелационим судом у Београду данас је окончана седница на којој су се разматрали првостепена пресуда Специјалног суда и жалбе поднете на одлуку да Дарко Шарић буде осуђен на 15 година затвора због трговине наркотицима. Истом пресудом, припадници, како се тврди, његове криминалне групе, осуђени су такође на вишегодишње казне.

ДАРКО ШАРИЋ ЗАМОЛИО СУДИЈЕ: Само преслушајте разговор

Фото: "Новости"

Ово је, иначе, друга по реду жалбена седница, пошто је Врховни касациони суд укинуо ранију одлуку Апелације којом је била потврђена првостепена пресуда. То је урађено јер је утврђено да је судија који је био у већу Апелационог суда, раније одлучивао о продужењу притвора за Шарића.

Пљевљак је данас изјавио да треба да се преслуша транскрипт  разговора између њега и Небојше Јоксовића, који у овом поступку има статус сведока сарадника. Пљевљак је истакао да ће судијама тада "бити јасно да Јоксовић говори неистину", као и да ће им тада бити јасан њихов однос. 

Он је затим, већу приложио папир, на основу којег се, како је навео, наводно доказује да је пресуда донета против њега фалсификат, јер је судија Синиша Петровић током усменог образлагања одлуке, између осталог истакао да није доказано да је вршењем кривичних дела оставрена имовинска корист од 47 милиона евра, али да то затим није написао у првостепеној одлуци.

- То није мала ствар, јер је као последица тога покренут поступак за одузимање имовине - рекао је Шарић. 

Пошто су сви учесници поступка изнели своје жалбе, петочлано веће Апелационог суда ће у нејавном делу донети одлуку да ли ће потврдити пресуду, преиначити је или отворити главни претрес. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)