КОНТИЋУ ЈОШ ДВА МЕСЕЦА ПРИТВОРА: Корона одлаже почетак суђења

Танјуг

30. 11. 2021. у 12:39

ПОЧЕТАК суђења Ивану Контићу (30), који је био заказан за сутра у Вишем суду у Новом Саду, одложен је за 29. децембар, а њему је данас продужен притвор за још два месеца.

КОНТИЋУ ЈОШ ДВА МЕСЕЦА ПРИТВОРА: Корона одлаже почетак суђења

Фото: МУП Црне Горе/Принтсцреен

Суђење је померено за овај датум јер поступајући судија има корону.

Контићу је такође продужен притвор који према овој одлуци може да му траје до 30. јануара 2022. године, прецизирала је портпаролка суда Јелена Остојин.

Контић је оптужен за покушај убиства Миљана Мандића 24. августа 2020. године, којег је том приликом пребио.

Са њим ће се на оптуженичкој клупи наћи и О. Л. и Л. В.

Сва тројица су на припремном рочишту, које је било затворено за јавност, негирала да су извршили кривично дело за које се терете, а сутра ће моћи да изнесу детаљну одбрану на суђењу које ће јавност моћи да прати.

Више јавно тужилаштво оптужницом Контића терети за кривично дело убиство у покушају, О. Л. за учествовање у тучи, а Л. В. за кривично дело помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела.

Контић је у децембру 2020. године изручен Србији из Црне Горе, пошто је по потерници Србије ухапшен 11. октобра у Подгорици након месец дана од покретања поступка против њега.

На саслушању пред судијом за претходни поступак на околности притвора и бекства, Контић је тврдио да из Србије није бежао, већ да је у Црну Гору отишао пре покретања било каквог поступка против њега.

Износећи одбрану пред тужиоцем, он је у децембру прошле године негирао да је покушао да убије Мандића, којег је том приликом пребио.

До сукоба је дошло јер му је Мандић претходно упутио претње и није му дозволио да уђе у кладионицу.

Контић као некадашњи репрезентативац Црне Горе у џудоу зна како се наносе тешке повреде, опасне по живот, и управо њих није задао Мандићу током физичког обрачуна, теза је његове одбране.

Његова одбрана такође тврди да у јавности није објављен цео снимак обрачуна већ само један његов део, након чега је и покренут овај поступак против Контића.

Снимак се на друштвеним мрежама појавио 11. септембра, а на њему се види пребијање мушкарца.

Контић је пореклом из Никшића, а у Србији је дипломирао на Правном факултету и у адвокатској канцеларији је радио као приправник пре инцидента у којем је пребио Мандића (28) у Јеврејској улици у Новом Саду 24. августа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)