ЈЕЗИВО ПРЕБИЈАЊЕ ДЕЦЕ У ЛЕСКОВЦУ: Почело суђење - тужилац забранио да се износе детаљи

Новости онлајн

26. 11. 2021. у 08:21

СЛУЧАЈ је веома деликатан и води се у интересу малишана, морамо да будемо пажљиви шта пласирамо у јавност, поручили су адвокати и мајке и оца по окончању првог рочишта након објављивања снимка који је потресао Србију.

ЈЕЗИВО ПРЕБИЈАЊЕ ДЕЦЕ У ЛЕСКОВЦУ: Почело суђење - тужилац забранио да се износе детаљи

Фото: Принтсцреен

Заменик јавног тужиоца у Лесковцу наложио је свим странама у процесу који је везан за случај насиља мајке над децом, који је потресао целу Србију, да не смеју да износе никакве детаље са јуче одржаног првог судског рочишта у згради Основног суда у Лесковцу.

Подсетимо, на снимцима се види како жена најпре виче на децу, а затим их удара и шутира, удара им главу о главу, онда гура од себе, дечак удара главом о зид и отворена врата собе, а насиље над малишанима се ту не завршава. И то, како тврди отац, само зато што су је пробудили. На другом снимку, нервозна што не може да закопча јакну дечаку, жена такође вришти и удара дете.

Како је казао адвокат оца Андрија Красић, овај случај је веома деликатан и води се, пре свега, у интересу деце. Исто су рекли и правни заступници оптужене мајке.

- Морамо да будемо веома пажљиви шта пласирамо у јавност, тако и ви новинари, пред којима је велика одговорност, пре свега у интересу деце. Надам се да ће правосудни органи, пре свега заменица тужиоца, касније суд, одрадити свој посао по закону - казао је Красић.

Фото: Принтсцреен

Како је додао, отац деце је дао изјаве и у својству оштећеног и осумњиченог у овом случају. На питање како је дошло до тога да видео-снимци насиља над децом буду уопште објављени, отац је казао:

- Апсолутно тих сазнања немам. Једини који су имали те снимке су полиција и Центар за социјални рад - рекао је он, након чега га је адвокат посаветовао да више не даје изјаве и повукао га у страну.

Подсетимо, очев пуномоћник истакао је пре два дана да у случају има доста нелогичности, те да је чудно што су у судском спору спојени предмети по његовој пријави, али и пријави против оца.

- Отац је добио позив у својству осумњиченог, иако је евидентно да је он жртва, као и деца - а не извршилац било ког дела, што ће се и доказати. Ми ћемо тражити да се што пре обави неуропсихијатријско вештачење како мајке, тако и деце - рекао је Красић.

Фото: Принтсцреен

Правни заступник мајке адвокат Драган Младеновић Ганди тврди да снимак није валидан доказ за тужилаштво и суд у овој фази поступка:

- Валидан доказ може бити само валидан видео-запис са видео-надзора који постоји у објекту, што тужилаштво треба у току поступка да утврди и да се преко ИТ стручњака извештачи тај видео-запис, да ли је он заиста од тог датума и да ли је на њему особа која се терети за кривично дело насиља у породици.

Он тврди да је спорни видео-запис отац поседовао месец дана пре него што је поднета пријава, а није реаговао у вези са чињеницом да је видео да његова супруга, односно мајка, злоставља децу.

Подсетимо, након што је 5. новембра ухапшена због тога што је тукла своју децу, против Лесковчанке је поднета кривична пријава за насиље у породици. Њој је тада одређена и мера забране приласка и контакта са супругом и децом, да би након тога била укинута мера приласка деци.

Случај су Центру за социјални рад пријавили отац деце и полиција.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)