СИСТЕМ ПРАЋЕЊА ПУН МАЊКАВОСТИ: Службеница Министарства правде пориче да је омогућавала осуђеницима да “изврдају” ношење наногвице

С. Ј. М.

08. 11. 2021. у 20:31

СЛУЖБЕНИЦА Министарства правде Сузана Вулић, која је оптужена за злоупотребу положаја, негирала је у понедељак у Вишем суду у Београду кривицу.

СИСТЕМ ПРАЋЕЊА ПУН МАЊКАВОСТИ: Службеница Министарства правде пориче да је омогућавала осуђеницима да “изврдају” ношење наногвице

Фото Ж. Кнежевић

Терети се да је петорици осуђеника на издржавању казне у кућним условима од марта прошле године, па до фебруара ове, дозвољавала да казну са наногвицом издржавају без електронског надзора.

Како нам каже њен бранилац Бранислав Богдановић, Сузана Вулић се оптужнцом не терти за примање мита, добијање поклона, нити за стицање икакве имовинске користи, како се то у медијим спекулисало.

- Она је у суду објаснила да је тај систем за праћење осуђеника био пун мањкавости и да је често показивао лажне аларме да осуђени није у стану, а јесте. Проверавали су то на терену и седели са осуђеником у стану, а из Центра за праћење јављају да је изашао напоље. Због тог система долазило је до пропуста код свих, али је она била "на зубу" начелнице, јер је била у опцији за то место - каже нам Богдановић.

Бранилац наводи да је оптужена у суду испричала да је над њом начелница спроводила мобинг и затрпавала је предметима, како би је склонила.

- Имала је 750 предмета у раду. За две особе је признала да је имала пропуст, јер није на време написала извештај, али то није кривично дело, већ прекршај. Радила је онлајн од куће и није имала увид у базу података. Тад се дешавало и да јој стигне и 500 лажних порука о кретању осуђеника - каже Богдановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕЂУ МЕМШЕ И САКАЛЕ, ИЗМЕЂУ КЛАСИКЕ И МОДЕРНОГ: Добро познати ланац који гарантује угодан одмор и добру услугу