УЗИМАО МИТО ЗА ДОБИЈАЊЕ СУБВЕНЦИЈА: Осуђен Жарко Радат, бивши в.д. директора Управе за аграрна плаћања

Н.Б.

26. 10. 2021. у 15:06

ПРЕД Специјалним судом у Београду данас је првостепеном пресудом на три године и осам месеци затвора осуђен Жарко Радат, бивши в.д. директора Управе за аграрна плаћања у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде због примања мита.

УЗИМАО МИТО ЗА ДОБИЈАЊЕ СУБВЕНЦИЈА: Осуђен Жарко Радат, бивши в.д. директора Управе за аграрна плаћања

Фото М. Анђела

Њему је изречена и мера безбедности забране вршења позива делатности и дужности у трајању од четири године. Од њега је, како је саопштено из Тужилаштва за организовани криминал, одузето и 822.500 динара.

Истом пресудом, због давања мита на две године је осуђен Бора Живић, а на девет месеци мање Валентин Дражилов. Условне осуде изречене су Дуњи Васић, због примања мита, а Владимиру Хеђу и Меленку Сикимићу због давања мита. У овом предмету, како се наглашава у саопштењу, са пет окривљених је раније закључен споразум о признању кривице, такође због давања мита.

- Радат је као особа постављена од стране Владе Републике Србије од 20 јуна до 22. децембра 2018. посредно примио мито од осам пољопривредника, како би им приоритетно донео решења којима су добили субвенције у пољопривреди и руралном развоју - наглашава Тужилаштво. - Истовремено и наведени пољопривредници и посредници су осуђени због давања мита. У овом предмету, кривични поступак је окончан за 26 месеци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)