НЕМАМ ВЕЗЕ СА УБИСТВОМ ЋУРУВИЈЕ: Радомир Марковић изнео завршну реч на суђењу за убиство новинара

Н. Б.

25. 10. 2021. у 20:22

РАДОМИР Марковић, некадашњи шеф ресора Државне безбедности Радомир Марковић, оптужен за умешаност у убиство новинара и власника "Дневног телеграфа" Славка Ћурувије 1999. године, у понедељак је пред Специјалним судом у Београду у својој завршној речи још једном одбацио све тврдње тужилаштва, наводећи да нема никакве везе са оним за шта га терете.

НЕМАМ ВЕЗЕ СА УБИСТВОМ ЋУРУВИЈЕ: Радомир Марковић изнео завршну реч на суђењу за убиство новинара

Фото: Архива Новости

Истакао је да је поступак против њега, као и оптужених, Милана Радоњића и Ратка Ромића покренут "јер нису пристали да лажно сведоче против некадашњег председника Слободана Милошевића". Поред њих суди се и Мирославуа Кураку (у бекству), који је означен као непосредни извршилац.

Марковић је подсетио веће да Ћурувијина невенчана спруга Бранка Прпа, која је у тренутку напада била са њим, на месту убиства није видела Курака и Ромића, већ другу особу. Додао је да поједини припадници "земунског клана" који су сведочили, а на основу чијих је изјава покренут овај поступак, немају директна сазнања о убиству.

- То нема ни осталих 100 сведока који нешто мисле или претпостављају - казао је Марковић и одбацио и сведочење Милорада Улемека Легије, које је Тужилаштво представило као кључно у овом поступку.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)