ЗА УБИСТВО БЕБЕ: Куртишију потврђено 35 година затвора

Ј. Д. Љ.

22. 10. 2021. у 17:10

АПЕЛАЦИОНИ суд у Београду потврдио је првостепену пресуду Вишег суда у Београду којом је Куртиш Куртиши (30) због тешког убиство свог једногодишњег сина Д. М., осуђен на 35 година затвора.

ЗА УБИСТВО БЕБЕ: Куртишију потврђено 35 година затвора

Фото Depositphotos

Куртиши је оглашен кривим што је 17. јуна 2015. у породичној кући, у стању повишеног емоционалног узбуђења, љутње и беса, као и лаког степена алкохолисаности, убио свог сина.

У време када је био сам са децом у кући, док је његова ванбрачна супруга била одсутна, а малени Д. М. који је лежао на кревету и плакао, Куртиши му је пришао и више пута га ударио рукама, ногама и чврстим предметом по глави и телу.

Онда га је бацао на под, услед чега је дете задобило тешке телесне повреде. Куртиши је потом сина вратио у креветац, покрио га и оставио да лежи.

Дете је модро и у лошем стању затекла мајка, која га је заједно са Куртишијем одвела у болницу. Нажалост, услед задобијених телесних повреда убрзо је умрло.

Суд је имао у виду и његову нарочиту упорност, безобзирност и суровост.

По налажењу Апелационог суда првостепени суд је правилно као олакшавајуће околности за Куртишија оценио чињеницу да није осуђиван, док је од отежавајућих околности имао у виду околности под којима је кривично дело извршено, односно да је у питању његово дете које није имало могућност да се одбрани.

Куртиши се кајао и прадвао да је истовремено узео лекове за депресију и пуно попио, те да му је "пао мрак" на очи када је насрнуо на дете.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)