НАКОН ДЕВЕТ ОДРЖАНИХ И 12 ОДЛОЖЕНИХ РОЧИШТА: Убици власника Техничког прегледа се и даље суди

Ј. Стојковић

22. 10. 2021. у 11:04

УБИСТВО Предрага Перића, власника Техничког прегледа у Житорађи, које се догодило 23. јула 2017. године, још увек није добило судски епилог, иако је прва оптужница против осумњиченог Владице Петровића, из села Прекодолца код Владичиног Хана, подигнута још 5. децембра 2018. године.

НАКОН ДЕВЕТ ОДРЖАНИХ И 12 ОДЛОЖЕНИХ РОЧИШТА: Убици власника Техничког прегледа се и даље суди

Виши суд Врање

У Вишем јавном суду који води поступак нису одговорили на наша питања у којој је фази поступак, али како незванично сазнајемо, он улази у завршну фазу и до сада су саслушана чак 24 сведока и вештака.

- Након спроведене истраге тужилаштво је 5. децембра 2018. године подигло прву оптужницу, која је враћена на допуну истраге, да би друга била подигнута 4. јануара 2019. године након допуне истраге, али је и ова оптужница враћена на допуну, тако да је 13. марта прошле године поднета трећа оптужница због кривичног дела тешко убиство – кажу у Вишем јавном тужилаштву.

Новостима је потврђено да је у овом поступку до сада одржано девет рочишта, а да је чак 12 одложено и то углавном због недоласка браниоца на главни претрес. Наредно рочиште заказано је за 18. новембар. Оптужени се иначе налази на издржавању казне у Нишу, по пресуди Основног суда у Сурдулици за друго дело, а казна му истиче у јануару следеће године.

Подсећамо да је познати бизнисмен из Житорађе пронађен у локви крви испред Техничког прегледа чији је власник, у истрази је касније доказано да је лишен живота због користољубља.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)