РОБИЈА ЗА БИВШЕГ ДИРЕКТОРА ИНФРАСТРУКТУРЕ: Мирољуб Јевтић осуђен на годину дана затвора

Танјуг

21. 10. 2021. у 13:39

СПЕЦИЈАЛНИ суд у Београду осудио је данас на годину дана затвора бившег директора ЈП „Инфраструктура железнице" Мирољуба Јевтића због примања мита од 10.000 евра у вези са пословима експропријације земљишта на трасама брзих пруга.

РОБИЈА ЗА БИВШЕГ ДИРЕКТОРА ИНФРАСТРУКТУРЕ: Мирољуб Јевтић осуђен на годину дана затвора

Фото Танјуг

Њему је суд такође наложио одузимање ових 10.000 евра, које је примио као поклон од тројице оптужених који су раније признали кривицу и закључили споразуме са тужилаштвом на основу којих су осуђени за давање мита.

Јевтићу је такође изречена мера безбедности забране вршења позива, делатности и дужности везаних за располагање, коришћење, управљање или руковање туђом имовином или чување те имовине у трајању од три године.

Ова мера почиње да се рачуна почев од дана правноснажности пресуде, с тим што се време проведено у затвору неће урачунати у време трајања ове мере, наводи се у саопштењу суда.

Ово је првостепена пресуда на коју Јевтић и његови адвокати имају право да уложе жалбе Апелационом суду у Београду.

Јетвић је на почетку суђења у фебруару негирао оптужбе за примање мита.

Према споразуму који је у мају закључио са тужилаштвом, због кривичног дела давање мита, члану Надзорног одбора Привредног друштва "Ратко Митровић" из Новог Сада Драгославу Бурзановићу изречена је казна од 11 месеци затвора.

Адвокатима из Новог Сада Владимиру Костићу и Зорану Стојановићу оптуженим за помагање у давању мита изречене су условне осуде од годину дана затвора с роком провере од две године.

Јевтић се терети да је неосновано и непотребно ангажовао адвокате на пословима експропријације земљишта на трасама брзих пруга, који су део уплаћеног новца од ЈП "Инфраструктура железнице" по основу фактурисаних услуга у вишемилионским износима, као мито, преко посредника, предавали Јевтићу.

Јевтићу је у току и суђење у поступку у којем се, заједно са бившим државним секретаром, сада помоћником министра Миодрагом Поледицом и још четири оптужена, терети за злоупотребе са јавним набавкама у вези са реконструкцијама железничке пруге на Панчевачком мосту.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)