"БЕСАН САМ И НЕМОЋАН, ОН КАЖЕ ДА НИЈЕ КРИВ": Потресне речи деде малог Стефана који је погинуо на Карабурми

Novosti online

08. 10. 2021. у 22:13

ОСЕЋАМ бес, немоћ... Каже да није крив... - једино је што је смогао снаге да каже Бобан Балић о изјашњену Лазара Галића (38) да није крив за саобраћајну незгоду у којој је на пешачком прелазу на Карабурми усмртио његовог деветогодишњег унука Стефана, који је са оцем и братом прелазио улицу.

БЕСАН САМ И НЕМОЋАН, ОН КАЖЕ ДА НИЈЕ КРИВ: Потресне речи деде малог Стефана који је погинуо на Карабурми

Фото: М. С./Фејсбук/ОФК "Гол"

- Лоше сам, не могу ноћу да спавам, скаче ми притисак, добио сам шећер... Удаљио сам се од тога, нисам знао да почиње суђење, не читам новине, не гледам телевизију, претешко је ово... - рекао је Бобан, а потом је додао:

- Одем на гробље код Стефана, свратим код сина Михајла да му правим друштво, сам је сад када је Лука на рехабилитацији, снајка је тамо са њим"

Саобраћајна незгода која се догодила 18. јула нешто после 20 часова у улици Маријане Грегоран на Карабурми потресна је јавност - на пешаком прелазу обилазећи аутобус који је стајао на станици Лазар Галић је ударио Михаила Балића и његову двојицу синова Стефана (9) и Луку (4), а онда је побегао са лица места не осврнувши се.

У Првом основном суду у Београду данас је одржано прво суђење на ком се оптужени изјаснио да није крив.

- Не признајем кривично дело - изјаснио се Галић кратко о оптужници, док ће одбрану изнети на рочишту које је заказано за 20. октобар.

Бранилац којег је ангажовао Жељко Јекнић предложио је Суду да се његовом клијенту замени мера притвора кућним притвором.

- Пртивор је мера којом се обезбеђује присуство окривљеног у кривичном поступку, ја сматрам да је овде јавност притвор доживела као казну пре казне. Сматрам да не постоје разлози за трајање притвора и да се његово присуство може обезбедити уз неку блажу меру и да је њему и његовој породици већ довољно тешко - рекао Јекнић након суђења.

Пред судом је изјавио и да се плаши да "Галић неће имати фер суђење јер га је јавност унапред прогласила монструмом и позвала на линч".

- Мислим да сваки грађанин има право на фер и коректно суђење. Саосећам и изузетно ми је криво због трагедије која се десила, то сам рекао и на суду, и тешко ми је да учествујем у овом случају, али сматрам да свако има право на одбрану па бих волео да јавост формира мишљење тек када чује и Галића - рекао је и додао да намера одбане није да се случај и суђење разводњавају без пијетета према жртви већ да се донесе правилна одлука.

(Блиц)

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - Саобраћајна несрећа на смедеревском путу

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)