СВУДА ЈЕ БИЛО КРВИ: Суђење Јелени Шпаговић за убиство Мајде Гаровић – Пао ми је мрак на очи, ударала сам је шољом и чинијом!

С. Ј. МАТИЋ

07. 10. 2021. у 16:42

НИСАМ имала намеру да убијем Мајду. Знале смо се годинама и договориле да тог дана дође код мене у стан.

СВУДА ЈЕ БИЛО КРВИ: Суђење Јелени Шпаговић за убиство Мајде Гаровић – Пао ми је мрак на очи, ударала сам је шољом и чинијом!

Фото: Приватна архива

Посвађале смо се и запретила ми је да ће да каже мом бившем супругу да јој дугујем новац. Гурнула сам је, а и она је мене. Узела сам шољу и два пута је ударила. Почела је да крвари. Било је баш много крви. Пао ми је мрак на очи, изгубила сам контролу над собом. Ударила сам је чинијом, коју сам донела из кухиње. Кајем се због тога што сам урадила.

Ово је данас износећи одбрану у Вишем суду испричала Јелена Шпаговић, оптужена за тешко убиство на свиреп начин и из користољубља старице Мајде Гаровић у Земуну у јуну 2019. године. Њој је суђење кренулу испочетка, јер се променило судско веће, а нова председавајућа судија Ана Трифуновић је желела непосредно да чује њену одбрану, а не само да чита шта је раније изјавила. Међутим, кад је причала о убиству, Јелена Шпаговић се расплакала.

- Психички сам лоше, нарочито последњих месец дана од кад ми је преминуо отац - казала је Шпаговић. - Нисам у стању даље да причам, остајем при свему што сам раније рекла.

Ипак, наставила је врло рационално и смирено да одговара на питања заменика тужиоца и суда. Испричала је да јој је тужилац из Сремске Митровице који је водио истрагу понудио да склопе споразум и да добије седам - осам година затвора ако све детаљно исприча.

- Ја сам по савету адвоката на то пристала, али је моја изјава злоупотребљена и после сам оптужена за теже кривично дело - казала је Шпаговић, наводећи да не признаје да је починила тешко убиство из користољубља. - Нисам је убијала сатима. Све укупно, од кад је ушла код мене у стан, па до мог изласка прошло је три до четири сата. Узела сам накит, који је спао са њеног тела и продала, али без идеје да зарадим, већ да прикријем трагове. Нисам рекла тужиоцу у Митровици да сам користила гајтан и давила је. То је извучено из контекста.

НАПАД НА ТУЖИОЦА

КАД је била кратка пауза у суђењу сестра Јелене Шпаговић вербално је у ходнику Палате правде напала заменика тужиоца. Рекла јој је "срам те било" и опсовала је. На то је тужилац затражила од судске страже да је заштите, па су они ту девојку извели напоље. Тада је у ходнику неко гласно добацио да се Јеленин отац убио.

Јелена Шпаговић је по оптжници после убиства Мајде Гаровић спаковала њено тело у кофер и одвезла га у Крчедин, убацила у контејнер и запалила. Тело је пронађено неколико дана касније.

У судници је испричала да је кад се вратила у Земун са бившим супругом и сином ишла да детету купе сандалице, јер су му требале. Она је од Мајде позајмила 3.200 евра и договор је био да јој месечно враћа по 200 евра. Каже да мисли да је требала да јој врати још 1.800 евра, а да је тог дана имала да јој да само 900 евра.

Фото: Приватна архива

Убијена Мајда Гаровић

У суду је данас сведочио Јеленин брат Момчило Дујовић, који је рекао да је у почетку и он био окривљен, али је особођен оптужби. Казао је да нема никакве везе са тим убиством, да није знао за злочин и да није имао намеру да ишта прикрива.

ПРОТЕСТ МАЈДИНОГ СИНА

ПРЕД крај изношења одбране Јелене Шпаговић у судницу је прилично изнервиран упао син убијене Мајде Дејан Гаровић. Он се бунио зашто као једини члан породице оштећених не може да присуствује том делу суђења, већ чека испред суднице и викао је: "Ово је срамота!"

Стража га је брзо извела напоље, а судија је казала да му је већ на припремном рочишту објаснила да он не може да слуша изношење одбране оптужене, јер ће бити сведок и да закон то не дозвољава. Тек кад он да исказ, може да присуствује претресима. Упозорила га је да убудуће поштује суд.

До његове забуне је дошло, јер је претходни судија Зоран Ђорђевић Гаровићу дозволио да буде у судници и слуша кад је у децембру прошле године Јелена Шпаговић износила одбрану и њему сад није било јасно зашто су му то сад одједном забранили.

Кад је прозван у судници је рекао да остаје при старом исказу.

- Са сестом сам тад био у добрим односима, помагали смо се и често сам јој чувао дете. Звала ме и рекла да мора да кречи, да газда хоће да купи нов намештај и да дођем да јој помогнем да избаци стари. Кад сам дошао заједно смо изнели плаву фотељу, мало већу, преко које је био чаршаф, али се ја тад нисам питао зашто. Оставили смо је поред контејнера испред зграде и отишао сам кући. У том периоду после и до хапшења нисам приметио да се ишта променило у Јеленином понашању или материјалном стању - испричао је Дујовић.

Иначе, касније је утврђено да је фотеља коју су износили била је сва од крви.

Иначе, за кривчно дело тешко убиство маскимална казна је 40 година затвора, док је за обично убиство маскималнаказна 15 година затвора.

 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - Сахрана породице Ђокић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)