ОПТУЖЕН ЛАЖНИ ХИРУРГ САВА КНЕЖЕВИЋ: Тужилаштво тражи 8 и по година затвора - Без дипломе оперисао жене, помагала му мајка

Танјуг

13. 09. 2021. у 11:37

ПРВО основно јавно тужилаштво у Београду поднело је суду оптужни предлог против Саве Кнежевића (23) и његове мајке Данијеле (49), који се сумњиче за нардилекарство, којим је нарушено здравље седам особа.

ОПТУЖЕН ЛАЖНИ ХИРУРГ САВА КНЕЖЕВИЋ: Тужилаштво тражи 8 и по година затвора - Без дипломе оперисао жене, помагала му мајка

Сава Кнежевић / Фото Инстаграм

Тужилаштво је за Кнежевића предложило казну од 8 и по година затвора и новчану казну од 800.000 динара, док је за његову мајку тражило годину дана кућног затвора, потврђено је Танјугу.

Кнежевићу се на терет стављају кривична дела - неовлашћено бављење одређеном делатношћу, тешко дело против здравља људи у вези са кривичним делом надрилекарство и надриапотекарство, затим једно продужено кривично дело преваре и продужено кривично дело фалсификовање исправе.

Његова мајка је оптужена за помагање сину у извршењу кривичног дела неовлашћено бављење одређеном делатношћу.

Њих двоје се бране са слободе, пошто им је притвор укинут 17. јуна.

Кнежевић и његова мајка су се на саслушању у Првом основном јавном тужилаштву у Београду бранили ћутањем, односно искористили су законско право да не износе одбрану, али су касније на предлог браниоца поново били саслушани, када су изнели одбрану, негирајући извршење кривичног дела.

Како се сумња, Кнежевић се у нерегистрованој ординацији „Dr Sauvage“ на Теразијама, од 2. јануара прошле до 8. априла ове године, за новчану накнаду бавио пружањем медицинских услуга без одговарајуће стручне спреме и лиценце за рад.

Изводио је тако липосукције, трансфере масти, корекције усана... над пацијентима, прикривајући од њих чињеницу да није стручно оспособљен за пружање ових медицинских услуга и извођење медицинских захвата.

Након тога пацијентима је издавао медицинске извештаје са прописаном терапијом - лековима без печата и са лажним бројем лиценце, за договорену накнаду.

У томе му је помагала мајка, која је у нерегистрованој ординацији примала пацијенте и од њих узимала новчану накнаду, све иако је знала да њен син нема лиценцу за рад.

Кнежевић је своје услуге рекламирао преко друштвених мрежа, а у исту сврху је користио свој Инстаграм профил, као и Инстаграм налоге појединих јавних личности.

Утврђено је да Кнежевић није дипломирао ни на једном факултета, односно није стекао звање „Доктора медицине“ нити „Доктора денталне медицине“, те да је на Стоматолошком факултету изгубио статус студента јер није полагао испите.

Из дописа Медицинске школе у Београду утврђено је да је завршио средњу Медицинску школу и стекао звање „физиотерапеутски техничар“.

У истрази су испитани сведоци и оштећени, обављено је више вештачења и прикупљени су други докази.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)