БРАНИЋЕ СЕ СА СЛОБОДЕ: Осумњичени за убиство Алексе Стојменовића из Алексинца изашао из Казнено-поправног завода Ниш

Ј. Ћосин

13. 09. 2021. у 08:57 >> 21:26

ОГЊЕН Петковић (18) из Алексинца, који се сумњичи да је Алекси Стојменовићу (26) задао кобни ударац који га је коштао живота, 16. маја у ресторану "Оаза" у Алексинцу, пуштен је ноћас пола сата иза поноћи из притвора да се брани са слободе.

БРАНИЋЕ СЕ СА СЛОБОДЕ: Осумњичени за убиство Алексе Стојменовића из Алексинца изашао из Казнено-поправног завода Ниш

Фото: Ј. Ћосин/Инстаграм

Он је пола сата иза поноћи изашао из Казнено-поправног завода Ниш, где је провео скоро четири месеца као главни осумњичени да је Алекси задао ударац од којег је овај преминуо неколико сати касније у нишком Клиничком центру. Испред капије су га сачекали родитељи, старији брат и пријатељи.

Његова мајка Данијела каже да не може да задржи сузе што је њен син на слободи, али да им борба тек предстоји. Она подсећа да је Огњен пуштен након што је Апелациони суд одбио захтев Вишег јавног тужилаштва да се њеном сину продужи притвор, на основу налаза и вештачења које је урадио Национални центар за криминалистичку форензику.

Огњенова мајка објашњава да је Апелациони суд донео одлуку још у петак, 10. септембра, али пошто му је последњи пут притвор продужен до 13. септембра, могао је да изађе тек јуче.

- Пошто је ухапшен 19. маја у 00.30 сати, добили смо незваничну информацију да ће КПЗ Ниш моћи да напусти најкасније пола сата после поноћи, јер је притвор почео да му се рачуна тачно у то време. Нисмо добили ништа написмено, нити смо видели наредбу за укидање притвора. Било нам је чудно када смо сазнали да ће да изађе ноћу, али нам је драго да му је најзад укинут притвор и да је Апелациони суд у Нишу објективно сагледао налазе НЦКФ да Огњен није ударио Алексу, већ да га је промашио - каже Данијела Петковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)