КОВАЧЕВИЋ НЕГИРАО КРИВИЦУ: Суђење за покушај убиства Дарка Мрвића испред сплава "Брод Сава"

С. Ј. М.

06. 09. 2021. у 17:59

ИВАН Ковачевић, којем се у Вишем суду суди за покушај убиства Дарка Мрвића испред сплава "Брод Сава" пре две године, негирао је извршење тог кривичног дела.

КОВАЧЕВИЋ НЕГИРАО КРИВИЦУ: Суђење за покушај убиства Дарка Мрвића испред сплава Брод Сава

Фото Танјуг

Он није хтео да износи одбрану, нити да одговара на питања суда и тужиоца, само је након гледања снимка напада рекао да себе на њему не препознаје, нити препознаје друге учеснике туче.

Тужилаштво Ковачевића терети да је 30. јуна 2019. године био у групи момака која је напала Мрвића у 6.20 ујутру и ножем га убо у леђа. Још раније су из те групе двојица полицајаца Ненад Јанковић и Драган Ботка склопили споразум са тужилаштвом о признању кривице за злоупотребу положаја, јер су били у цивилу и наводно уз помоћ службене легитимације разоружали Мрвића. Такође Дејан Вуксановић из Црне Горе склопио је споразум за наношење тешких телесних повреда Мрвићу, јер га је шутирао ногама. Он је тад испричао да је Ковачевић ножен убо Мрвића док је лежао на земљи.

ТАКСИСТА МУ УМАКАО

У СУДНИЦИ је погледан и снимак напада на Мрвића на којем се види да он притрчава таксију и хвата за кваку да уђе у возило, али тог секунда таксиста додаје гас и одлази. Мрвићу тад прилази неколико момака и обарају га на земљу. Један у белој мајици га удара више пута, али га одвајају. Он се отргне и опет притрчи Мрвићу на земљи и удара га, али су га опет одвукли. Судија је неколико пута понављао снимак Ковачевићу и питао га да ли је он тај у белој мајици, али је Ковачевић негирао.

У суду је данас саслушан и оштећени Мрвић, који је рекао да се не придружује кривичном гоњењу Ковачевића, да не истиче имовински захтев и да се не сматра оштећеним. Испричао је да се слабо чега се сећа од тог јутра, јер је био пијан.

- Сукобио сам се са неким момком унутар сплава, а онда на мостићу одакле сам пао у воду. Када сам испливао из реке потукао сам се са неким момцима на плочнику испред "Брода Сава", онда сам истрчао на наспи и ту су дошла двојица у цивилу са значкама, који су викали: "Лези доле, лези!" - причао је Мрвић, који се сада налази у притвору због оптужби за поседовање и продају наркотика. - Ударали су ме рукама и ногама, поломљен ми је и нос. Имам велике рупе у сећању. Пробудио сам се на наспипу у трави са боловима у леђима и носу када је стигла Хитна помоћ.

Мрвић је рекао да не може да препозна момке који су га тукли, да не зна кад је осетио убод ножем и да код себе није имао пиштољ.

Тужилац га је питала да ли се можда у притвору срео са Ковачевићем, на шта је он одговорио да није. Ипак тужилац имала примедбу на његов исказ, јер је контрадикторан, препун празнина и противречан материјалним доказима и исказима сведока.

БОНУС ВИДЕО - ВЕЉОВИЋ СА ЛИСИЦАМА СПРОВЕДЕН У СУД

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)