ВЕЉА НЕВОЉА ОСТАЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА: Продужен притвор Беливуку и његовој групи

Ј.Д.Љ.

27. 08. 2021. у 16:00

ВИШИ суд у Београду донео је одлуку о продужењу притвора за Вељка Беливука, Марка Миљковића и остале из групе.

ВЕЉА НЕВОЉА ОСТАЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА: Продужен притвор Беливуку и његовој групи

Марко Миљковић и Вељко Беливук

Вељку Беливуку, Марку Миљковићу, М.Б, М.Б, С.Л, Н.Ј, В.Д, Д.Т, Н.С, Н.Ђ, Н.Л, М.А, В.Г, А.В, М.Т, Ф.И, Ж.К, С.С, Б.К, Н.С, В.Г, А.Ш, А.Ш, М.С, М.Л.С, А.Д и А.С привор је продужен за до 30 дана.

Притвор је продужен због постојања околности које указују на опасност од бекства, због постојања особитих околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке, због постојања особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело и јер је за кривична дела која им се стављају на терет прописана казна затвора преко десет година, а начин извршења и тежина последица кривичног дела довели су до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.

Оптужницом је окривљенима Вељку Беливуку Марку Миљковићу, М.Б, М.Б, С.Л, Н.Ј, В.Д, Д.Т, Н.С, Н.Ђ, Н.Л, М.А, В.Г, А.В, М.Т, Ф.И, Ж.К, С.С, Б.К, Н.С, В.Г, А.Ш, А.Ш, М.С, М.Л.С, А.Д и А.С  стављено на терет да су извршили више кривичних дела тешко убиство, удруживање ради вршења кривичних дела, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, кривично дело отмица, силовање.

СВЕДОЧЕЊА

ПРЕМА детаљима из оптужнице, која још није стала на правну снагу, Хрватин је детаљно испричао како су извршена четири од пет убистава у Ритопеку, за која је окривљено укупно 13 припадника групе, међу којима је и он. Владимир Димитријевић и Војислав Ђорђевић су тужилаштву испричали на који је начин група препродавала дрогу, односно како је дошло до отмице и силовања једног навијача.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)