ЗА УБИСТВО СЛОБОДАНА ПО 20 ГОДИНА ЗАТВОРА: У Зајечару првостепено осуђени момак и девојка

В. Ђ.

20. 08. 2021. у 12:52

ВИШИ суд у Зајечару објавио је пресуду којом су З. Т. (44), из Зајечара, и његова девојка А. С. (47), из Земуна, криви због тешког убиства Слободана Здравковића (76), које се десило крајем фебруара прошле године, сазнају “Новости”. Њима је, неправоснажно, изречена казна од по 20 година затвора.

ЗА УБИСТВО СЛОБОДАНА ПО 20 ГОДИНА ЗАТВОРА: У Зајечару првостепено осуђени момак и девојка

Архива Новости

Мушкарац, који је по свему судећи зависник од наркотика, сумњичи се да је заједно са девојком која је чувала стражу прескочио ограду, ушао у кућу и са више удараца тупим предметом прво онесвестио Слободана, везао му руке селотејпом и канапом на леђа, ставио селотејп преко уста, па га претукао насмрт, незванично сазнајемо.

Убица је такође украо лаптоп и златни ланац са привеском. Раније је Здравковић деди убице продао ауто и моторну тестеру, а овај га је оптужио да су оне покварене. Иако је то било пре неколико година, унук је дошао и тражио да му врати паре, што је Слободан одбијао и рекао да не сноси одговорност.

Како незванично сазнајемо З. Т. је био у апстиненцијалној кризи. Полиција је прегледала снимак и видела његов аутомобил како пролази поред куће пензионера, после чега је он одмах признао убиство.

У Вишем јавном тужилаштву нам је речено да су они тражили казну доживотног затвора за З. Т. И А.С. и да ће се жалити на пресуду.  

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)