ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ЗА НЕРЕДЕ У БЕТОН ХАЛИ: Судија болестан - окривљени се нису појавили

Н. Б.

27. 07. 2021. у 10:41

ПОЧЕТАК суђења десеторици оптужених за насилничко понашање и нереде које су, како се тврди, изазвали 22. маја увече у Бетон хали, након прославе шампионске титуле ФК Црвена Звезда на Савском шеталишту, померен је данас пред Првим основним судом у Београду, због болести судије, изостанка тројице окривљених, али и чињенице да сви оптужени нису примили оптужени предлог.

ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ЗА НЕРЕДЕ У БЕТОН ХАЛИ: Судија болестан - окривљени се нису појавили

Фото М. Вукадиновић

Наредни термин је заказан за почетак октобра.

Сви оптужени се терете за кривично дело насилничко понашање и бране се са слободе, пошто им је притвор укинут након подизања оптужнице 10. јуна.

На терет им се ставља да су у групи и заједно са више непознатих особа 22. маја после прославе шампионске титуле ФК Црвена Звезда којој је присуствовало неколико хиљада навијача ушли у башту ресторана "Лафаyетте" у коме се налазило око 400 гостију, око 250 у самој башти, где су"дрским и безобзирним понашањем изазвали страх и озбиљне последице по спокојство великог броја присутних гостију и запослених радника ресторана", наводи тужилаштво.

Ту су, како додаје тужилаштво, уз буку и вику узимали чаше и флаше са столова и разбијали их о под, превртали и ломили инвентар, столове и столице, што су чинили и у правцу гостију и запослених, услед чега је настао метеж међу гостима који су у страху и у трку напуштали башту ресторана уз вриску и плач и тражећи заклон бежали у затворени део и кухињу ресторана, плашећи се за своју безбедност.

Неки од њих су били повређени, са посекотинама.

Непосредно након овог догађаја, полиција је у сарадњи са Првим основним јавним тужилаштвом у Београду ухапсила 109 пунолетних особа које су правиле нереде на Савском шеталишту.

Против 99 особа је покренут прекршајни поступак због кршења Закона о јавном реду и миру. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)