ТОЦИЛО ОСЛОБОЂЕН ЗА ЗЕЛЕНАШТВО: Апелациони суд преиначио пресуду Младену Новаковићу

Е. Х.

26. 07. 2021. у 20:37

МЛАДЕН Новаковић звани Тоцило (38), из Амерића, код Младеновца, који је у мају првостепеном пресудом осуђен на 17 година затвора због оптужби да је предводио криминалну групу која се бавила препродајом хероина, у другом поступку је правоснажно ослобођен оптужби за покушај изнуде и зеленаштво.

ТОЦИЛО ОСЛОБОЂЕН ЗА ЗЕЛЕНАШТВО: Апелациони суд преиначио пресуду Младену Новаковићу

Архива

У пресуди Апелационог суда наводи се да је Новаковићу преиначена првостепена пресуда, којом је био осуђен на две године затвора, јер није доказано да је извршио та кривична дела.

Новаковић је у овом случају био оптужен да је од августа 2007. до 7. октобра 2008. у Младеновцу покушао претњом да принуди оштећеног В. Ж. да му на штету своје имовине преда 30.000 евра. Према ставу Апелације, тужилаштво није доказало да је у конкретном случају реч о кривичном делу изнуде, већ да се може радити о принуди за враћање дуга. Међутим, кривично дело принуде би било већ застарело, тако да га Апелациони суд није могао огласити кривим.

У вези са зеленашењем, Апелациони суд је указао да је неопходно да буде остварена и једна од квалификаторних околности или да је дело извршено од стране групе или да је делом прибављена имовинска корист која прелази износ од 1.500.000 динара, што у овом случају није утврђено.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)