ХАКЕРИ ИЗ НИША ЋЕ СЕ БРАНИТИ СА СЛОБОДЕ: Ксенија пресрећна - "После осам месеци Кристијан ће први пут видети наше дете"

Ј. ЋОСИН

23. 07. 2021. у 17:53

ХАКЕРИ из Ниша који се терете за интернет превару браниће се са слободе, јер им је укинут претходно одређен притвор.

ХАКЕРИ ИЗ НИША ЋЕ СЕ БРАНИТИ СА СЛОБОДЕ: Ксенија пресрећна - После осам месеци Кристијан ће први пут видети наше дете

Фото Depositphotos

Они ће са слободе дочекати одлуку коју ће 16. августа Европски суд у Стразбуру донети о изручењу у Америку. Већина програмера је до сада била у кућном затвору са наногицом, док су њих тројица била смештена у затвору специјалног суда у Београду.

- Суд је донео решење, укинут је притвор програмерима и у наставку поступка ће се бранити са слободе. Одређена им је мера забране напуштања боравишта и јављање полицији, али је укинут притвор. Видећемо за даље - каже Милан Петровић, један од адвоката који заступа окривљене програмере.

- Пресрећна сам што су ми напокон пустили мужа, после 8 месеци он ће први пут видети наше дете. Не могу Вам описати ову срећу - рекла је Ксенија Фаје Атилано Крстић, супруга "мозга операције" Кристијана Крстића.

Фото: Ј. Ћ.

Ксенија Фаје Атилано Крстић

Виши суд у Београду је донео решење којим је укинуо притвор програмерима и мере забрана напустања стана уз електронски надзор па ће се у наставку бранити са слаободе.

- Овакава одлука суда је очекивана и надамо се да ће у наставку поступка одбрана успети у захтеву да Србија ипак покрене поступак да се предмет уступи Србији на надлежност - додаје Петровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)