ПИКАСO ДОБИО ДЕЦЕНИЈУ И ПО: Душану Мургашком потврђена казна, покушао да убије сервирку у КЦ Војводине

Љ. П.

22. 07. 2021. у 20:04

АПЕЛАЦИОНИ суд у Новом Саду потврдио је пресуду Вишег суда у том граду, којом је Душан Мургашки (61) звани Пикасо, осуђен на јединствену казну од 15 година затвора.

ПИКАСO ДОБИО ДЕЦЕНИЈУ И ПО: Душану Мургашком потврђена казна, покушао да убије сервирку у КЦ Војводине

Фото: Н.Карлић

Овај вишеструки повратник је за наношење тешких повреда рођаку Мирославу Сачеку добио три године затвора, за угрожавање сигурности је осуђен на шест месеци, док му је за покушај убиства Маријане Чобански, сервирке у Центру за рехабилитацију Клиничког центра Војводине изречено 12 година затвора.

Према оптужници, Мургашки, који је из затвора изашао 30. новембра 2018. године, убрзо потом, односно 9. фебруара 2019. напао је Сачека, са којим је претходно пио алкохол, ударио га клештима "папагајкама", рукама и ногама, и претио ножем да ће га убити.

Сутрадан, односно 10. фебруара, после трежњења у Ургентном центру, ножем је насрнуо на сервирку у тој здравственој установи. Жену је ухватио за косу и замахнуо ножем да је убоде у врат. Покушавајући да се одбрани од нападача, сервирка се рвала са њим, па су се заједно скотрљали низ степенице. Нанео јој је посекотине по рукама и шакама. Она је дозивала помоћ, а он се сакрио у лифт за транспорт хране, где је и пронађен.

Мургашки, који је због разних кривичних дела осуђиван осам пута и иза решетак провео 38 година, на суђењу није могао да објасни зашто их је починио, тврдећи да се не сећа да је ножем насрнуо на сервирку у болници. Још је казао да није имао намеру да је убије.

ТРАЖИО ЕКСПЕРИМЕНТ

ОПОВРГАВАЈУЋИ налаз и мишљење вештака неуропсихијатра да би после попијене две литре алкохола, литре пива и шест "бенседина", што је тврдио, био у коматозном стању, Мургашки је током суђења тражио да буде подвргнут експерименту.

- Гарантујем сто одсто да сам попио ту количну алкохола и лекова - убеђивао је Мургашки судију, додајући да могу да се кладе у шта год хоће. - Спреман сам да се подвргнем експерименту да бих то доказао!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)