ОСЕТИО САМО УДАРАЦ У ГЛАВУ: Суђење Ивици Митићу за покушај убиства двојице младића на базену у Нишкој Бањи

Ј. Ћ.

08. 07. 2021. у 20:20

СВЕДОЧЕЊЕМ двојице оштећених, као и мајке која је организовала прославу свом детету на базену чији је власник оптужени, пред Вишим судом у Нишу у четвртак је настављено суђење Ивици Митићу (44) из Нишке Бање, који се терети за покушај тешког убиства.

ОСЕТИО САМО УДАРАЦ У ГЛАВУ: Суђење Ивици Митићу за покушај убиства двојице младића на базену у Нишкој Бањи

Ивицу Митића доводе на суђење

Како се сумња, он је 29. августа прошле године чекићем у главу ударио Николу А. (17) и Ђорђа И. (18), који су били гости на прослави пунолетства другарице на базену чији је он власник.

У својим исказима, сведоци су оптужили Митића да им је главе разбио чекићем без икаквог разлога, негирајући његове наводе одраније да су били пијани и да се он само бранио од њих.

- Све је било нормално и мирно. Попио сам један коктел. Чуо сам да је Ивица ударио шамар неком дечку, па сам пришао шанку да видимо о чему је реч. Није било никакве свађе. Он је претио да ће позвати полицију, али то, ипак, није урадио. Затим нас је позвао да одемо до возила у коме су била нека деца у алкохолисаном стању. Ђорђе и ја смо кренули за њим. Кад сам дошао до кола, осетио сам ударац - испричао је Никола А., који је задобио повреде опасне по живот.

Слично је говорио и његов друг Ђорђе И., који је, за разлику од Николе, задобио лакше повреде главе.

- Нисам видео, али сам чуо да је Митић ошамарио неког момка и тада је затражио да сви напустимо објекат, па смо се окупили око шанка. На његов позив, кренули смо до кола где су била нека деца, ту сам видео како Никола пада, а затим сам и ја осетио ударац - рекао је Ђорђе.

Љиљана Стојановић, која је организовала прославу своје ћерке, на главном претресу донекле је изменила исказ дат у тужилаштву, што јој је судија Мирко Драшковић предочио. Она није порекла да је четворо деце у пијаном стању одвела до свог аута и тамо их оставила, али у томе није видела посебан проблем сматрајући да су били "припити".

- Видели сте дете без свести на бетону? То је дете. Ако је било "припито", што ја не бих тако назвао, зашто сте га одвели до аута? Зашто нисте звали Хитну помоћ - упитао ју је судија Драшковић, на шта је она одговорила:

- Не знам шта да вам кажем, кад је устао, тај младић је сам ходао, а девојчица је била мање пијана, не знам због чега је повраћала. Чекала сам да прође неко време, па да видим да ли да јој зовем родитеље. Склонила сам их у ауто, јер сам била сигурна да тамо не могу да се повреде.

Кључно питање било је да ли су гости заиста насрнули на Митића за шанком, што он истиче у својој одбрани. Док су Никола и Ђорђе признали да су се на том месту налазили, Стојановићева је истакла да су за шанком осим ње и двојице конобара биле још само две девојчице. На питање судије Драшковића због чега је у тужилаштву казала да деца за шанком нису хтела да нападну Митића, ако су са њом, како тврди, биле само девојчице, Љиљана је одговорила да су "данас оне горе од дечака".

Митић је остао при својој одбрани и сваког од сведока обасуо је бројним питањима, али се, ипак, извинио за догађаје због којих се нашао на суду.

КО ЈЕ КРИВ ЗА АЛКОХОЛ?

НА досадашњим рочиштима остало је нејасно ко је одговоран за то што су малолетницима точена алкохолна пића - да ли је одговорност на власнику, који је то дозволио, или на мајци, која је организовала прославу и која је по договору била задужена за пиће и храну. Уз то, прослава је организована у време док су на снази биле мере забране окупљања због епидемиолошке ситуације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)