СВАЂА ЗБОГ МИЛИОНСКЕ ПЉАЧКЕ? Данас завршне речи на суђењу Бајазиду Б. за убиство Бејта Крлића у Новом Пазару

Н. КОЧОВИЋ

06. 07. 2021. у 09:11

ИЗНОШЕЊЕМ завршних речи пред Вишим судом у Новом Пазару, данас ће бити окончано суђење Бајазиду Б. (27), оптуженом да је у августу 2019, у ресторану "Дар", убио Бејта Крлића (51).

СВАЂА ЗБОГ МИЛИОНСКЕ ПЉАЧКЕ? Данас завршне речи на суђењу Бајазиду Б. за убиство Бејта Крлића у Новом Пазару

Фото РТВ Нови Пазар

Оптужницом Вишег тужилаштва у Новом Пазару, Бајазиду се на терет ставља да је, у вечерњим сатима 21. августа, након краће расправе и кошкања, из претходно репетираног пиштоља испалио два хица, од којих је један погодио Крлића у груди, усмртивши га на лицу места.

Браниоци окривљеног покушавали су током суђења да докажу да је њихов клијент невин, да је до опаљења пиштоља дошло приликом кошкања и да је жртва повукла окидач на шта, како тврде, указује и то што је Крлићев ДНК пронађен на окидачу.

Иако се у оптужници наводи да Бајазид и Крлић нису били у директном сукобу, градом колају приче да је разлог сукоба међу њима свађа око милионског плена од пљачке у Немачкој. Наиме, 2017. године у Минхену је возач специјалног возила за транспорт новца Ријад К. (28), рођак Бејта Крлића, успео да побегне са 1,1 милион евра. Ухапшен је приликом покушаја уласка у Србију, а претпоставља се да му је у крађи и сакривању новца помогао Бахрудин Б. (26), Бајазидов брат.

Суд у Немачкој осудио је Ријада на пет, а Бахрудина на четири године и четири месеца затвора, а новац до данас није пронађен. Према незваничним информацијама, рођаци осуђених младића почели су убрзо након њиховог хапшења да се свађају, међусобно оптужују да су присвојили опљачкани новац, а наводно су, Бајазид и Бејто те вечери и дошли у ресторан да разговарају и утврде где је новац.

Након краће расправе, знатно старији Бејто је пришао Бајазиду и закачио га по лицу, после чега је овај извадио унапред репетирану "берету". Уследило је кошкање, отимање око пиштоља, испаљена су два хица, од којих је један погодио Крлића, који је остао да лежи на поду ресторана. Бајазид је побегао, али је убрзо ухапшен, а пиштољ пронађен.

ИЗВЕШТАВАЛИ И НЕМЦИ

О ВЕЛИКОЈ пљачки, нашироко су извештавали и немачки медији. "Билд" је објавио и фотографију из суднице оптуженог Бајазида Б.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)