НАСТАВЉЕНО СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО БЛАЖА ЂУРОВИЋА: Весковић се жалио да је угрожена безбедност његове породице

Ј.Д.Љ.

15. 06. 2021. у 13:31

СУЂЕЊЕ двојици оптужених за убиство Блажа Ђуровића (39) 10. марта 2018. године на Душановцу, настављено је данас пред Вишим судом у Београду.

НАСТАВЉЕНО СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО БЛАЖА ЂУРОВИЋА: Весковић се жалио да је угрожена безбедност његове породице

Фото: П. Митић

На почетку суђења оптужени Дарко Весковић се пожалио суду да му је породица угрожена због лажних вести које поједини медији пласирају о њему, подсећајући да је пре две године у Немачкој покушана ликвидација његовог рођеног брата, који је тада тешко рањен.

Он је тврдио да медији преносе неистине о њему и да му на тај начин угрожавају и личну безбедност у притвору, безбедност супруге и троје деце као и брата.

Весковић је такође изнео тврдњу да има информације да је његов брат праћен на теритирији Србије и да је неко из Министарства унутрашњих послова дојављивао кретање његовог брата.

Замолио је суд да апелује на медије да не износе неистине.

Поред Весковића као саизвршилац у овом убиству оптужен је Немања Иванов и обојица се налазе у притвору више од три године и негирају убиство Ђуровића.

У наставку суђења испитиван је вештак Душан Кецкаревић који је одбацио раније изнете тврдње Весковића "да су му вештаци наместили трагове", мислећи на ДНК.

Кецкаревић је указао да такве тврдње нису на месту и да му се на овај начин као вештаку угрожава сигурност.

Вештак сматра да такве сугестије Весковић добија од свог стручног саветника одбране за ДНК, па је предложио суду да га због тога пријави Министарству правде.

Весковићева одбрана је наставила да тврди да је на превару други пут узет ДНК од Весковића у ЦЗ-у, без присуства адвоката, те да сумња да је неко из Националног криминалистичко-техничког центра подметнуо ДНК Весковићу.

На то је реаговао поступајући тужилац Ненад Стефановић истичући да је недопустиво је изности такве тврдње да је доказ подметнут, јер то представља урушавање институција државе, а на неки начин угрожавање безбедности запослених у тим институцијама.

Он је такође питао одббрану зашто за три године од покретања поступка није поднета кривична пријава и зашто одбрана не достави доказе за такве тврдње.

На предлог одбране суд је одлучио да у четвртак настави испитивање Кецкаревића пошто се у суд донесу предмети са којих су узимани ДНК трагови, пушка, рукавице...

Ово суђење се одвија у спрецијалној судници у Окружном затвору из безбедносних разлога.

Иванов је ухапшен у Београду две недеље након убиства, а Весковић у априлу 2018. године у Загребу, одакле је пар месеци касније изручен Београду.

Оптужени су да су из аутоматске пушке са 29 пројектила из аутомобила убили Ђуровића, а након тога запалили његов аутомобил.

На терет им се стављају кривично дело тешко убиство на подмукао начин у саизвршилаштву, као и кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја у саизвршилаштву.

Ђуровић је убијен испред куће рођеног брата у Улици Војводе Скопљанца број 22, након што је довезао њега и децу 10. марта 2018. године на Душановцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)