ЗА ТРАГЕДИЈУ КРИВИ ОЦА! На суђењу Немањи Стаменковићу (19) због несреће у Нишу вештак казала да оптужени не показује кајање

Д. АЛИХОЏИЋ

14. 06. 2021. у 20:39

ИСКАЗИ вештака медицинске струке, чији је задатак био да утврде здравствено стање Немање Стаменковића (19) из Београда који се терети да је изазвао саобраћајну несрећу у којој су 4. јануара на нишком Булевару Медијана, настрадали Андреј Пренкљушај (12) и Дејан Илић (48), шокирали су у понедељак све присутне у судници Вишег суда.

ЗА ТРАГЕДИЈУ КРИВИ ОЦА! На суђењу Немањи Стаменковићу (19) због несреће у Нишу вештак казала да оптужени не показује кајање

Фото Архива

Завладао је тајац када је специјалиста медицинске психологије Татјана Миленовић навела да Стаменковић не показује "емпатију и кајање" и да је за незгоду коју је он изазвао возећи ауто марке "ауди", брзином дупло већом од предвиђене, окривио оца, "зато што му је дозволио да вози ауто", али и наводну "болест".

- Он просто себе не криви ни у ком погледу. Случајно се погодило да сам радила паралелно још три вештачења младих људи, који су такође изазвали саобраћајне незгоде и сви су они показали да се осећају одговорним, само не и Немања. Он се трудио да се током психолошких тестирања покаже у што бољем светлу, али постоје тачне процедуре које мере "искреност". Чак се и забављао током тестирања, а жртве никада није поменуо - изјавила је др Татјана Миленковић.

Једино је, према речима вештака, показао емпатије према мајци.

- Када сам га питала: "Ко је крив што нас двоје сад разговарамо?" и што је сада у притвору, имао је спреман одговор. Оптужио је оца јер му је дао да вози ауто, притом занемарујући чињеницу да он има положен возачки испит и да је искључиво он одговаран за поступање у саобраћају. Други део кривице сваљивао је на то да је "због болести изгубио контролу над возилом".

Међутим, налаз професорке неурологије Мирославе Живковић указује да су сви тестови и процедуре указали на нормалан неуролошки налаз.

ПОРОДИЦЕ

СУПРУГА и ћерка настрадалог Дејана Илића, Соња и Габријела, биле су видно узмемирене током саслушања вештака.

- Нама су очевиди говорили да је он мирно изашао из аута и проверавао да ли га је и колико оштетио. Њему наш отац ништа није значио, али убио је недужног човека и дете - каже Габријела.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)