ТАТИ "БРОМАЗЕПАМ" ОШТЕТИО БУБРЕГЕ: Ћерка Драгише Јовановића, за чији покушај убиства одговара Душанка Тодоровић, сведочила пред судом

С. Ј. М.

11. 06. 2021. у 20:12

НА суђењу Душанки Тодоровић (70) у Вишем суду у Београду, која се терети да је у новембру 2019. покушала да убије Драгишу Јовановића (87) и Чедомира Благојевића (91), којима је у пасуљ и кафу сипала "бромазепаме" како би их успавала и покрала, у петак су сведочила деца оштећених.

ТАТИ БРОМАЗЕПАМ ОШТЕТИО БУБРЕГЕ: Ћерка Драгише Јовановића, за чији покушај убиства одговара Душанка Тодоровић, сведочила пред судом

Зграда у којој је живео Јовановић / Фото В. Данилов

Јовановићева ћерка Јасмина Митровић испричала је да је њен отац преминуо седам месеци након тровања:

- Тата је преминуо од последица тровања. Огорчена сам и љута. После тога није више могао да живи сам, а ја нисам могла да се старам о њему, па је преминуо у дому. Званично у лекарској документацији пише да је умро од деменције, али није тако. "Бромазепам" га није убио, али му је оштетио црева и бубреге. Од тога се лечио и на крају преминуо, мада обдукција није рађена.

Сведок је испричала да је оца нашла дан после тровања, када је дошла код њега, јер се није јављао на телефон. Затекла га је како лежи на стомаку на кревету без свести, са ранама на лицу.

- Звала сам га, али није реаговао. На крају је окретао главу и мумлао. Освестио се тек у Клиничком центру и испричао да је Душанка била код њега, да је требало да ручају, али да она одједном није хтела да једе пасуљ, већ је узела чварке из фрижидера. Казао је да јој је позајмљивао новац, све писао на папир и тражио да му врати. Узорак из шерпе са пасуљем, који је био љубичаст, однели смо на ВМА на анализу. Знала сам да се тата дружи са Душанком, увек је била фина.

Снаја Чедомира Благојевића Бојана Карлеуша казала је у петак да се спремала на посао и да јој се покварио фен, па је старије дете послала код деде, који живи на спрату испод њих, да узме његов.

- Он се вратио и рекао да деда спава на столици. Сишла сам и видела на столу отворену флашу ракије. Он није алкохоличар, али сам помислила да се можда напио и заспао. Вратила сам се кући, а онда опет сишла, када сам затекла Душанку како излази из стана. Рекла је да ју је звао да му чисти стан и отишла. Чеду нисам могла да разбудим, па сам позвала Хитну и мужа.

Благојевићев син Милош истакао је да је његов отац сада добро и да може да брине о себи:

- Он се у болници пробудио пет дана касније, а од лежања је добио упалу плућа. Рекао ми је да неће да покреће никакву приватну тужбу против Душанке.

ПРИЗНАЛА СВЕ

ДУШАНКА Тодоровић је раније признала да је и Јовановићу и Благојевићу измрвила по три комада "бромазепама" и да је претходно са њима попила по чашицу ракије. Она је плачући тврдила да ниједног није хтела да убије, већ само да успава. Од Јовановића је тад украла папир на који је записивао њене позајмице, како не би рекао њеном сину, док је Благојевићу узела 5.000 динара из новчаника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)