ВОЗАЧ "МЕРЦЕДЕСА" У УТОРАК КОД ТУЖИОЦА: Истрага о погибији петогодишњег дечака из Костолца на периферији Пожаревца

Д. Н.

12. 04. 2021. у 21:19

У Основном јавном тужилаштву у Пожаревцу у уторак ће бити саслушан Стефан М. (24), са пребивалиштем у Аустрији, због сумње да је у недељу увече у Љубичевској улици својим "мерцедесом" усмртио петогодишњег А. Б. из Костолца.

ВОЗАЧ МЕРЦЕДЕСА У УТОРАК КОД ТУЖИОЦА: Истрага о погибији петогодишњег дечака из Костолца на периферији Пожаревца

Фото: Д.Н.

Након саслушања, по кривичној пријави за тешко дело против безбедности јавног саобраћаја, судија за претходни поступак Основног суда одлучиваће о одређењу притвора.

За ово кривично дело, законом је запрећена казна од једне до осам година затвора.

Тешка несрећа, за коју се терети Стефан М., догодила се у на периферији Пожаревца, око 18 сати. У Љубичевској улици налази се кућа ујака страдалог дечака, који је у дворишту, под шатром, славио пунолетство. Док је дете било на улици, као гост на прослави пристигао је Стефан са својом девојком, возећи "мерцедес караван". Док се препаркиравао, он је задњим делом возила ударио дечака кога нико од присутних није приметио. Малишан је том приликом задобио тешке повреде, од којих је убрзо преминуо, и поред свих напора лекара Опште болнице да га спасу.

Возач је убрзо ухапшен и приведен, а одређено му је задржавање до 48 сати. Њему је урађен алкотест, којим је установљено да, у тренутку несреће, није био под дејством алкохола. Породица и пријатељи настрадалог дечакa у понедељак су се на друштвеним мрежама опраштали од трагично погинулог петогодишњака.

- Анђеле мој, нека те анђели чувају. Воли те бака - написала је Далиборка Б., бака по оцу малог А. Б. - Почивај у миру анђеле мој, вечно ћеш бити у дедином срцу - гласи објава дечаковог деде Слађана К.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)