ЉУБАВ ПРЕМА БРЗИНИ ИХ КОШТАЛА ЖИВОТА: Две године пре Драгана, страдалог на Копаонику, из Жупе је, у тркама, погинуо Владимир Шекуларац

С.БАБОВИЋ

21. 03. 2023. у 20:15

ДВЕ године пре него што је Копаонику, возећи моторне санке, погинуо Драган Вујић-Гарги (39) из Веље Главе код Александровца, Жупа је остала без још једног великог и популарног возача, Владимира Шекуларца (38).

ЉУБАВ ПРЕМА БРЗИНИ ИХ КОШТАЛА ЖИВОТА: Две године пре Драгана, страдалог на Копаонику, из Жупе је, у тркама, погинуо Владимир Шекуларац

Foto:FB

 „Шеки“,како су га сви звали, настрадао је на спортској трци на стази Берановац код Краљева. И њега је,као и Вујића, који је јуче сахрањен, испратило више стотина људи. Шекуларац је у тренутку погибије имао тек годину дана мање од Вујића.

- Био је диван човек, супруг, најбољи друг, возач,колега - испричао је за “Новости” неутешни Зоран Јаблић, возач и колега из АМСК “Жупа” из Александровца.-Знао сам га 30 година. Он је возио 15, ја 20. Били смо заљубљеници у трке. И делили смо заједно многе тренутке. Путовали на такмичења, налазили се једно другоме.

Јаблић, као и други саговорници “Новости” једва су говорили о Шекуларцу у прошлом времену. Скамењени су се вратили из Краљева. За све њих, Шеки није био само шампион на тркама, већ и у животу. Уместо трофеја, носили су призоре са трке.У оквиру клуба живели су као једна породица. Многи су познавали о Шекијевог оца Радоја, шаљивџију, боема, страственог љубитеља аутомобилизма, ловца.

Према информацијама “Новости”, Владимир Шакуларац настрадао је на аеродрому Берановац, у деветом кругу, када је при великој брзини ударио у бетонску ограду.Трку су прекинули одмах, а припадници Ватрогасно-спасилачке јединице извукли су из аутомобила Владимира.

Санитетом је пребачен до Опште болнице Студеница у Краљеву. Нажалост, и поред свих покушаја лекара да му спасу живот, тешке повреде главе биле су као кобне. Срце великог шампиона престало је да куца. У Жупи ће га памтити заувек.

У заборав сигурно неће пасти ни искусни АТВ возач, Драган Вујић-Гарги, који је страдао на моторним санкама, а сахрањен је јуче на гробљу у Вељој глави. Пре тога, од њега су се опростили и потресном вожњом бројни пријатељи на квадовима и моторима, возећи централним улицама Александровца.

На хиљаде порука објављено је на друштвеним мрежама поводом ове погибије, коју истражује полиција из Краљева.

БОНУС ВИДЕО - Сахрана Владимира Шекуларца

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (1)

УБИЈТЕ МЕ ЉУДИ, РЕШИТЕ ТАЈ ПРОБЛЕМ Вучић опозицији: Нећете да ме уплашите лажима