ВРАТИЛА СЕ ДА СПАСЕ МУЖА, ПА СЕ ОБОЈЕ УГУШИЛИ: У пожару у кући у Шимановцима настрадали супружници Јулијана (85) и Никодим (87) Арсенић

С. Костић

09. 12. 2022. у 20:29

БРАЧНИ пар Јулијана (85) и Никодим Арсенић (87), из Шимановаца, настрадали су у пожару који је у четвртак захватио њихову породичну кућу у Мандићевом сокаку.

ВРАТИЛА СЕ ДА СПАСЕ МУЖА, ПА СЕ ОБОЈЕ УГУШИЛИ: У пожару у кући у Шимановцима настрадали супружници Јулијана (85) и Никодим (87) Арсенић

Фото М. Анђела

Куљање дима из куће Арсенића приметиле су комшије, које су и позвале ватрогасце. Комшиница која је знала да су унутра две старије особе, успела је да уђе и изведе напоље Јулијану, али се бака вратила по супруга у котларницу, где су се обоје највероватније угушили од дима.

- Јулијана се буквално неколико тренутака свађала са комшиницом која ју је извукла на сигурно, говорила је зашшто је спасла њу, док јој је Никодим унутра, па се у секунди отргла и ушла у буктињу - каже нам један од комшија Арсенића.- Бака је ушла унутра и више није изашла. Мислим да су се они толико волели да је Јулијана желела да умру заједно. Чули смо да су их касније ватрогасци пронашли једно поред другог.

Ватрогасна јединица брзо је стигла у Мандићево сокаче и локализовала ватру, али су нажалост пронашли два беживотна тела. Шта је узрок пожара требало би да утврди истрага, али према незваничним информацијама, претпоставља се да је жар испао из пећи у котларници, где су и нађена тела Јулијане и Никодима. Тела су послата на обдукцију како би се утврдили узрок и време смрти.

За брачни пар, који је живео дуго година сам, комшије имају само речи хвале. Кажу да су били велики људи, интелектуалци, и да је било милина проводити време са њима.

- У четвртак, око 11 часова, моја се супруга чула са Јулијаном. Рекла јој је да Никодим треба да иде на приватну клинику да оперише катаракту и они су отишли тамо. Шта се после десило, не знамо, само смо око 16 часова чули сирене Хитне помоћи и ватрогасаца - прича, за "Новости", комшија М. М., који каже да су се стално дружили са настрадалим брачним паром, који се осамдесетих година прошлог века доселио овде из Бора. - Ту су купили плац, а после подигли кућу. Мислим да је Никодим био инжињер рударства, а да је његова супруга радила у администрацији рудника.

 

СВЕ РАДИЛИ ЗАЈЕДНО

ЖИВЕЛИ су сами у кући, а, по речима комшија, имају сина јединца који живи у граду, и троје унучади. Јулијана је била покретна и све је обављала, док Никодим у последњих годину дана није много излазио из куће, јер се слабије кретао и ишао је само у двориште.

- Жао нам је што су овако отишли, али ако је њиховом сину за утеху, отишли су заједно, јер су иначе све заједно и радили - каже један од житеља Шимановаца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОСАМНАЕСТОГОДИШЊА девојка М. Д. из села Маргита, код Вршца, коју су 2. и 3. фебруара силовали М. Ј. (42) и његов син Н. Ј. (22) из истом места, наводно је била актер уговореног брака.

07. 02. 2023. у 22:02

Коментари (0)

НОВИ ЗЕМЉОТРЕС У СРБИЈИ: Епицентар у Доњем Милановцу