ЈЕДНО ДЕТЕ БИЋЕ ДАНАС ОПЕРИСАНО: Директор Тиршове о стању малишана повређених у несрећи у Бугарској

Novosti online

16. 08. 2022. у 08:36

СЕДМОРО малишана, који су повређени у несрећи у Бугарској, јуче су на граници сачекале медицинске екипе из Ниша и превезле у Београд. Стање деце стабилно, кажу у Дечјој клиници у Тиршовој. Сви осим једног детета које ће имати операцију лакта биће пуштени кући у наредна два дана.

ЈЕДНО ДЕТЕ БИЋЕ ДАНАС ОПЕРИСАНО: Директор Тиршове о стању малишана повређених у несрећи у Бугарској

Фото: Принтскрин РТС

У Дечију клинику у Тиршовој синоћ око 19 часова стигло је седморо малишана, два дечака и пет девојчица старости од 9 до 17 година, који су повређени у несрећи у Бугарској.

Након прегледа и дијагностике, утврђено је да је њихово здравствено стање стабилно. Др Синиша Дучић каже за РТС да су деца добро и да не очекује да се њихово стање компликује.

- Одмах по пријему урађена је дијагностика, код четири пацијента рађен је додатни скенер, код једног пацијента ређена је дијагностика лакта. Сви пацијенти имају вишеструке повреде меких ткива екстремитета и лица и поред тога три пацијента су са комоционим синдромом, један има повреде лакта у виду прелома. Он ће данас бити оперисан. Сва деца су стабилно и прва ноћ је протекла добро- каже др Дучић.

Према његовим речима, шесторо деце би у наредна два дана требало да буду пуштена кући.

- За овај тип повреде деца проведу 24 до 48 сати на опсервацији. Тад се посматра да ли ће  доћи до неког секундарног одговора организма, да се испрате ране, да ли ће доћи до инфекције ране. Сви пацијенти су добили антибиотску терапију, тако да очекујемо да ће током 48 сати сва деца, осим детета са повредом лакта бити пуштена кући.

Једно дете ће данас имати операцију лакта, после које ће још три до пет дана морати да проведе у болници, а доктори Дучић каже да не очекује да би могло да дође до било каквих компликација.

Због стреса који су претрпела услед несреће, са децом ће у Тиршовој разговарати и тим психолога. 

Четрнаест особа повређено је у недељу, када се у Бугарској преврнуо аутобус из Србије.

Два теже повређена дечака пребачена су у Софију на даље лечење.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОВО ЈЕ ФОРМУЛАР КОЈИ ТРЕБА ДА ПОПУНИТЕ: Почиње пријава средњошколаца за 10.000 динара помоћи - Све у два корака (ВИДЕО)

ОВО ЈЕ ФОРМУЛАР КОЈИ ТРЕБА ДА ПОПУНИТЕ: Почиње пријава средњошколаца за 10.000 динара помоћи - Све у два корака (ВИДЕО)

МИНИСТАР финансија Синиша Мали на свом Тик-ток профилу објавио је снимак са објашњењем како ће се средњошколци у Србији пријављивати за једнократну помоћ од 10.000 динара.

28. 11. 2023. у 12:25

ПРОТЕСТ ПОРОДИЦА убијене деце испред Рибникара - Незадовољни због одлука Савета родитеља

ПРОТЕСТ ПОРОДИЦА убијене деце испред Рибникара - Незадовољни због одлука Савета родитеља

НАКОН језивог масакра који је извршио дечак-убица Коста К. у ОШ "Владислав Рибникар", где је убио деветоро својих другова, чувара Драгана Влаховића и ранио петоро деце и наставницу Татјану Стевановић, у Савет родитеља ове образовне установе на Врачару није примљен ниједан родитељ страдале деце.

29. 11. 2023. у 11:03

Коментари (0)

СРПСКИ ТРКАЧИ ОБОРИЛИ РЕКОРД И ПОБЕДИЛИ У ТРЦИ КРОЗ ПУСТИЊУ АТАКАМА: Истрчани трку дугу 500 километара (ФОТО/ВИДЕО)