ТРАГИЧНА СУДБИНА ДАНИЈЕЛЕ ИЗ НИША: Страдала у пожару, живела без струје и воде, издржавала се од социјалне помоћи

Ј. ЋОСИН

28. 07. 2022. у 12:42

НИШЛИЈКА Данијела В. (55), која је 22. јула погинула у пожару у стану свог пријатеља Владице В. (42) у Улици палих бораца, имала је тежак живот.

ТРАГИЧНА СУДБИНА ДАНИЈЕЛЕ ИЗ НИША: Страдала у пожару, живела без струје и воде, издржавала се од социјалне помоћи

Фото: Ј. Ћосин

Како сазнајемо, била је зависник од алкохола, издржавала се од социјалне помоћи, а пре неколико година јој је изгорела кућа. Живела је код Владице који ју је малтретирао, у крајњој оскудици без струје и воде. За осветљење су користили свеће, што је и довело до избијања ватре која је несрећну жену коштала живота.

Данијела Станковић, помоћница директора нишког Центра за социјални рад, објашњава да је она била на списку корисника услуга ове установе.

- Страдала жена је била прималац новчане социјалне помоћи, али није била корисник услуге социјалног становања и није имала право да борави код тог човека. Он није пријавио њен боравак у стану који је користио, јер ми то не бисмо ни дозволили. Остали станари су имали притужби на њено понашање, жалили су се да уме да попије, те да су она и њен пријатељ били бучни. Жао нам је због трагедије, њено тело је још на обдукцији, када буде окончана та процедура, биће сахрањена о трошку града – рекла  је Станковићева.

Данијела је била сама у стану када је дошло до избијања ватре, јер је Владицу тог дана полиција ухапсила због хаоса који је направио у Центру за социјални рад. Претио је да ће активирати експлозив и побити службенике, револтиран што нису удовољили његовом захтеву да му дају новчану помоћ. Лидија Станковић каже да је његов захтев био неоснован, тим пре што је пар дана раније добио редовну новчану надокнаду.

- Увек смо имали проблема са њим, покушавали смо да му помогнемо, да га оснажимо, мотивишемо га да се запосли, али нисмо успели. Социјална надокнада му је исплаћена 20. јула, а он је после два дана дошао да тражи једнократну помоћ, што је заиста нереално. Када је одбијен, постао је екстремно агресиван, претио је да ће побити наше службенике и обезбеђење па смо позвали полицију – наводи Лидија.

Нишка полиција је против Владице поднела кривичну пријаву због угрожавања сигурности, а како сазнајемо, судија за претходни поступак Основног суда у Нишу, на предлог тужилаштва, након саслушања му је одредио притвор до 30 дана да не би поновио дело.

Владица је више пута осуђиван због бројних кривичих дела, последњи пут 2020. пресудом Вишег суда у Нишу на шест година затвора због покушаја силовања и тешке крађе. Међутим, Апелациони суд је ову пресуду преиначио, тако што му је укинута оптужба за покушај силовања, док је казну за тешку крађу издржао током боравка у притвору па је пуштен на слободу.

Његове комшије признају да су одахнуле када су чуле да је поново иза решетака јер са њим имају много проблема.

- Он је више у затвору него у слободи, сви се плашимо од Владице, био је са једном, па са другом женом... Ова последња га је пазила, куповала му и да једе и да пије, али је он стално правио проблеме. Тај стан је био празан, он је све продао, не знам ни на чему су спавали с обзиром на то да је све изнео. И нажалост, он није једина проблематична особа, ово је зграда социјалног становања, ту се свашта дешава. Људи се туку, има доста насилника, краду струју, на све стране висе каблови, сви смо у опасности – вајка се Дубравка.

 БОНУС ВИДЕО:

ЖЕНА НАСТРАДАЛА У ПОЖАРУ У СОЦИЈАЛНИМ ЗГРАДАМА У НИШУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОЋ У БЕОГРАДУ: Две особе повређене у две саобраћајне несреће